Tips

Snel screenshots bewerken en delen met Google-app op Android

Google voegt nieuwe functie toe in Android die het mogelijk maakt om genomen screenshots te bewerken en eenvoudig te delen met vrienden.

Een nieuwe bètaversie van de Google-app maakt het mogelijk om eenvoudig screenshots te bewerken en delen. Google begon te experimenteren met de functie in de loop van april vorig jaar. Nu is de functie beschikbaar voor iedereen als onderdeel van de laatste bètaversie van de app.

Het activeren van de feature doe je in de Google-app onder ‘Instellingen’ door de optie ‘Bewerk en deel screenshots’ aan te zetten.

Na het nemen van een screenshot krijg je een pop-up te zien onderaan het scherm met de mogelijkheid om het screenshot te bewerken of te delen via andere apps. Als je kiest voor het bewerken, dan opent een eerder basic bewerkingsprogramma waarmee je op de schermafbeelding kan tekenen in zeven verschillende kleuren of de afmetingen eenvoudig kan bijsnijden.

De functie is voorlopig enkel beschikbaar in de app als je ingeschreven bent als tester. Na het aanmelden voor het testprogramma, kan je de laatste bètaversie van de Google-app downloaden en de nieuwe ingebouwde tool activeren.

De screenshots kan je ook lokaal bewaren op het geheugen van je smartphone. Voorlopig is het enkel mogelijk om schermafbeeldingen die genomen zijn in de Google-app, de Google-zoekfunctie of Chrome Custom Tabs te bewerken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business