Tips

4 tips om je huis duurzaam te verwarmen

Met een slimme thermostaat kan je energie besparen, toch zijn er ook andere manieren om je energierekening te drukken.

Tegenwoordig zijn er vele mogelijkheden om je te helpen met het besparen op je energierekeningen en ook duurzamer met energie om te gaan. Maar wat kan je hierbij gebruiken?

Slimme thermostaat

Om energie te besparen kan je gaan investeren in een slimme thermostaat. Dit is een stukje techniek wat voor jou heel veel kan betekenen in je huishouden. Hiermee kan je een eigen programma opzetten om je huis op te warmen. Maar het wordt pas echt interessant met de extra mogelijkheden: je kunt via apps jouw slimme meter laten weten dat jij in de buurt bent. Zo kan je dus ook op andere tijden je huis al laten opwarmen in de winter. Zo heb je luxe en tegelijkertijd geen onnodige stookkosten omdat je vergeten bent de thermometer lager te zetten.

Slimme knoppen

Om je huis nog meer van luxe en gemak te voorzien kan je ervoor kiezen om per kamer op je verwarming een thermostaatknop te plaatsen. Dit is een eenmalige investering die voor elke kamer een eigen instelling kan maken, waarbij gecommuniceerd wordt met de thermostaat. Ook kan deze techniek zien wanneer personen aanwezig zijn, om zo op bepaalde momenten ook het huis op te warmen.

Isolatie

Het is belangrijk om de isolatie in huis in orde te hebben. Zo blijft de warmte goed behouden in de winter en wordt er niet onnodig veel gestookt. Ramen met dubbel glas (HR) zijn daarbij aanbevolen. Bekijk ook andere delen (zoals muren en het dak) van de woning die wellicht verbeterd kunnen worden.

Centrale verwarmingsketel

Natuurlijk is het van belang om de juiste verwarmingsketel te hebben. Ga het liefst voor minimaal een zuinige HR ketel. Een keuze voor een warmtepomp is nog zelfs beter. Dit is een flinke investering, maar zorgt voor een gasloze verwarming van je huis, waarbij je enkele honderden euro’s per jaar kunt besparen!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business