Tips

Windows 10 startmenu: maak je tegels schoon

Het startmenu van Windows zorgt voor handige toegang tot verschillende programma’s en de gekleurde tegels moeten je helpen daar wat structuur in te brengen. In de praktijk zijn ze echter vaak een rommeltje. Tijd om ze op te ruimen.

Voor we beginnen met het opschonen van de tegels in het Windows 10 startmenu, is het een goed idee om al eens naar je configuratiescherm te gaan en alle programma’s die je niet meer gebruikt te deinstalleren. Open hiervoor het startmenu en type Configuratiescherm. Kies voor Programma toevoegen of verwijderen en laat je gaan.

Stap 1 / Overbodige tegels verwijderen

Je bekijkt het startmenu tientallen keren per dag en daarom heeft Microsoft er verschillende advertenties in geplaatst. Tegels voor spelletjes en zaken zoals Xbox mag je dus gerust verwijderen. Zij staan immers alleen maar in de weg. Klik rechts op de tegels die je weg wil en kies “losmaken van taakbalk”. Je kan op die manier ook programma’s verwijderen.

Zeg nee tegen reclame.

Stap 2 / Je tegels verzamelen

Via het functiemenu in de vorige stap kan je ook het formaat van je tegels aanpassen en eventuele bewegende effecten uitschakelen door Live Tile uit te zetten. Tegels groeperen kan in groepen en mappen. Om een groep te maken, versleep je een programma totdat je een dunne rechthoekige balk ziet verschijnen. Plaats het programma hierin en je hebt een nieuwe groep. Binnen een groep kan je ook een map maken, dit door twee programma’s bovenop elkaar te slepen. Deze map kan je een naam geven door ze uit te vouwen.

Groepen en mappen zorgen voor orde.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business