Tips

Techtip: muziek toevoegen aan je Instagram Stories

Wil je de perfecte Instagram story creëren? Voeg dan muziek toe!

Het maken van een goede Instagram story is een onderschatte kunst. Er kruipt immers veel meer tijd in dan dat veel mensen denken. Enkel en alleen al over het maken van de juiste foto bestaan talloze workshops. De achtergrond, de lichtinval, het perspectief, … Het moet allemaal juist zijn.

Maar er is nog zoveel werk te doen nadat je je foto genomen hebt. De keuze uit het aantal filters is bijna eindeloos. En dan kan je nog de juiste foto maken en de juiste filters toepassen, er is geen garantie dat je story een succes zal worden. Misschien mist er nog wel een element dat het verschil tussen een goede post en een uitstekende post: muziek.

Muziek toevoegen kan je gewoon binnen Instagram zelf, en kan toegevoegd worden aan zowel een foto als een video. Daarnaast kan je ook je via de mobiele app van Spotify en Shazam rechtstreeks muziek toevoegen aan een Instagrampost.

Maak je story en druk op de sticker

Neem of kies eerst de foto (of video) die je als verhaal wil delen en laat er de nodige filters op los om het juiste effect te creëren. Is je post klaar? Dan is het tijd voor de finishing touch! Muziek kan je kiezen in de bibliotheek van Instagram. Die open je door op het Sticker-icoon te drukken bovenaan je scherm. Je hebt verschillende stickers die je kan toepassen (zoals een locatie of een poll toevoegen), maar logischerwijs moet je hier drukken op ‘Music’.

Kies de muziek

In het menu ‘Music’ kan je op zoek gaan naar de perfecte tune voor je post. Instagram heeft een ruime collectie van muziekfragmenten die je kan gebruiken. Om je te helpen in de zoektoch, kan je die op basis van enkele categorieën filteren. Naast de meest gebruikte muziekfragmenten kan je ook sorteren op genre of zelfs gemoedstoestand (romantisch, vrolijk, …).

Selecteer een fragment

Nu kan je de muziek gaan toevoegen aan de post. Je zal natuurlijk geen volledige song kunnen toevoegen aan een post. Instragram beperkt muziek tot 15 seconden voor een foto, en voor een video tot zolang die duurt. Je kan wel volledig zelf bepalen welk fragment je kiest uit de gekozen song. Het hoeft dus niet per se de eerste 15 seconden te zijn. Het fragment kiezen doe je door de witte balk onderaan te verslepen naar het juiste moment in de song. Bij sommige songs kan je zelfs nog kiezen uit meerdere of afbeeldingen of de tekst toevoegen. Als je keuze gemaakt is, klik je op ‘Done’.

Plaats de sticker en upload je post

Nu is het enkel nog zaak van de sticker die de muziek bevat de juiste plaats in de post te geven. Je wil immers niet dat jezelf of de persoon die je naar de voorgrond wil brengen verstopt zit achter een sticker. Versleep de sticker over je scherm tot die op de juiste plaats zit. Je kan de grootte van de sticker nog aanpassen door je duim en wijsvinger groter of kleiner te maken. Voor video’s kan je er zelfs voor kiezen om de video vast te maken aan een object of persoon. Dan zal de sticker die ook volgen.

De post is klaar om te publiceren. De muziek zal automatisch afspelen als de story geopend wordt. Om muziek te pauzeren of te stoppen, open je hiervoor een menu door op de sticker te drukken.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business