Tips

Netflix Kijktip #2: documentaire The Great Hack

Voor wie al eens graag een documentaire bekijkt op Netflix, kunnen we The Great Hack zeker en vast aanraden!

Tussen het ruime aanbod films en series zou je er wel eens naast kunnen kijken, maar Netflix heeft ook heel wat goed een interessante documentaires in de aanbieding. De documentaire American Factory werd op de Oscars nog bekroond tot beste documentaire van 2019.

The Great Hack

Wij gaan er in deze Netflix Kijktip een andere uitlichten, namelijk The Great Hack. Deze documentaire ging in januari 2019 in première en is sinds vorig jaar te bekijken op Netflix. The Great Hack vertelt het verhaal over de rise and fall van Cambridge Analytica. We zien heel goed hoe het Britse bedrijf erin sloeg om via gegevens van socialmediaccounts uit te groeien tot een ware propagandamachine, dat een grote rol speelde tijdens de Amerikaanse parlementsverkiezingen en de Brexit-campagne. De documentaire duurt net geen twee uur.

The Great Hack vertelt het hele verhaal door de ogen van enkele van de belangrijkste figuren. Dat is onder andere David Caroll, een Amerikaanse professor mediaontwerp die een formele klacht tegen het bedrijf indiende en daarmee de bal aan het rollen bracht. Hetzelfde deed de Britse onderzoekjournaliste Carole Cadwalladr. We krijgen ook enkele getuigenissen te horen vanuit het kamp van Cambridge Analytica zelf. Brittany Kaiser was directeur bedrijfsontwikkeling bij SCL Group, het moederbedrijf van Cambridge. Julian Wheatland was CFO bij Cambridge en één van de vertrouwenspersonen van CEO Alexander Nix. Christopher Wylie, de ingenieur die als klokkenluider optrad, mag natuurlijk ook niet ontbreken in de documentaire.

Nederlandse versie

Extra speciaal aan deze documentaire is dat je hem ook in een in het Nederlands gedubde versie kan bekijken. Dat is de voorlopig de enige documentaire op Netflix die die mogelijkheid aanbiedt. Toch raden we aan de docu gewoon in het Engels te kijken, eventueel met ondertiteling.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business