Tips

Workshop Windows 10: Sms’en ontvangen via Jouw Telefoon

Via de applicatie Jouw Telefoon kan je je smartphone koppelen aan je computer, en zo berichten lezen en ontvangen via Windows.

Wanneer je druk aan iets aan het werken bent, wil je mogelijk voorkomen dat je smartphone je afleidt. Maar langs de andere kant verwachten we misschien een dringende sms, of willen we bereikbaar blijven voor wanneer iemand ons nodig heeft. Net zoals je een desktopapplicatie kan installeren voor Whatsapp of Facebook Messenger, heeft Windows 10 een applicatie waarmee je berichten en oproepen kan ontvangen en versturen via je pc. Koppel je smartphone éénmalig aan je computer, en je kan hem voortaan gerust even wegleggen.

Stap 1 / Open de app ‘Jouw Telefoon’

De applicatie van Windows heet ‘Jouw Telefoon’. De applicatie kan je snel vinden via de zoekbalk van Windows 10. Klik op de app om ze te openen. Je zal zien dat je in het startmenu moet aangeven of je een Android-smartphone gebruikt, of een iPhone. Dat is enkel belangrijk voor waar je de bijhorende smartphoneapplicatie moet downloaden. De app werkt op dezelfde manier voor beide besturingssystemen.

Android of iOS? Jouw Telefoon werkt voor allebei!

 

Stap 2 / Download de smartphoneapplicatie en scan de QR-code

Vanaf dit moment heb je je smartphone wel nodig. Nadat je de keuze hebt gemaakt tussen Android of iOS, krijg je een QR-code te zien. Deze kan je ontgrendelen via de bijhorende smartphoneapplicatie ‘Begelidende app voor Jouw Telefoon’, gratis te downloaden via Play Store of App Store. Normaal zal Windows je een bericht sturen naar het telefoonnummer dat aan je Microsoft-account gekoppeld is, maar dit gebeurde bij mij niet. Niet getreurd, als je de app gewoon downloadt, dan werkt het ook. Je moet dan de optie aanduiden dat je al een QR-code op je pc hebt staan wanneer je de app voor de eerste keer opent. Scan dan de QR-code op je pc om weer verder te gaan.

Scan de QR-code via je je smartphone.

Stap 3 / Voltooi de configuratie

We zijn bijna klaar om berichten ontvangen en te verzenden via Windows. We moeten enkel nog de configuratie voltooien tussen onze smartphone en Jouw Telefoon. Veel meer als de opgevraagde toestemmingen geven moet je hier eigenlijk ook niet voor doen. Zowel de smartphoneapplicatie als de desktopapplicatie zullen deze vragen, dus hier moet je wel eens dubbel werk doen. De app heeft meer bepaald toestemming nodig tot je foto’s, bel- en berichtgeschiedenis en contactenlijsten. Wil je de applicatie toestemming geven om notificaties te sturen wanneer je een sms ontvangt, moet je dit ook nog apart instellen. Hetzelfde geldt voor de mogelijkheid om mensen te bellen via je pc te activeren. Bluetoothverbinding tussen je smartphone en computer is wel een vereiste. Wifi of 4G is eigenlijk geen absolute vereiste, anders dan de Whatsapp desktopapp bijvoorbeeld.

Stap 4 / Verzend en ontvang berichten

Nu ben je helemaal klaar om Jouw Telefoon te gebruiken. Je hebt je smartphone dus quasi niet meer nodig als je computer aanstaat. Naast het versturen en ontvangen van berichten en oproepen, zie je dat je via de app ook je foto’s op je smartphone kan importeren. Ook daarvoor is Jouw Telefoon een handige en snelle app. Dit kan je ook regelmatige vernieuwen, om altijd je meest recente afbeeldingen op je computer te hebben staan. Via de app kan je ze ook meteen opslaan op je pc.

Een sms verzenden gaat even snel via je je pc als via je smartphone.

 

Je kan de app nog toestemming geven om je notificaties te versturen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business