Vraagt iemand je om een telefoonnummer? Via WhatsApp kan je rechtstreeks contacten met iemand delen.

Advertentie

Wanneer iemand je vraagt om het telefoonnummer of de contactgegevens van iemand die in je contactenlijst staat, dan kan je die gewoon rechtstreeks delen via WhatsApp. De werkwijze is een beetje anders als je een iPhone of een Android-smartphone gebruikt, maar voor beide platformen kan dit snel en eenvoudig. Deze workshop is uitgevoerd met een Android-smartphone, maar we zullen ook de werkwijze voor iOS uitleggen.

Stap 1 / Open een chat in Whatsapp 

De eerste stap is uiteraard WhatsApp openen. Een contact versturen is eigenlijk niet veel anders als een bericht versturen, dus ga daarna naar de chat met de persoon naar wie je een contact wil doorsturen.

Stap 2 / Duw op de paperclip

Om een contact te verzenden, moet je op de paperclip onderaan het scherm duwen, naast ‘Typ een bericht’. Contactgegevens worden in feite door WhatsApp als een bijlage beschouwd. Via de paperclip kan je onder andere een bestand, afbeelding, locatie of contact delen. Het spreekt voor zich dat je hier voor ‘Contact’ kiest’.

Via de paperclip kan je van alle bijlagen toevoegen aan een bericht, van bestanden tot contacten.”

Stap 3 / Selecteer de contactpersonen die je wil doorsturen

Deze actie zal je doorverwijzen naar je contactenlijst. Je selecteert nu de contactpersoon (je kan er ook meerdere selecteren) wiens gegevens je gaat doorsturen. Om ze te verzenden, druk je gewoon op het pijltje rechts onderaan. Je zal dan de naam en telefoonnummer in de chat zien verschijnen. De ontvanger kan nu de contactpersoon opslaan of er rechtstreeks een bericht naar sturen.


Kies één of meerdere contacten en verzenden maar!

Stap 4 / iOS

Deze stap is voor de iOS gebruikers. Groot zijn de verschillen eigenlijk niet met Android. Je begint eveneens met het openen van een chat. Dan klik je op de pijl linksonder en selecteer je ‘Deel contact’. Kies de juiste contactpersoon en verzend je bericht!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here