Netflix Party is een leuke browserextensie voor Google Chrome waarmee je vanop een veilige afstand virtuele filmavonden kan houden.

Heb je al gehoord van Netflix Party? Netflix Party is een gratis extensie die je kan downloaden voor Google Chrome. Via de extensie kan je samen met familieleden, vrienden of je geliefde naar een serie of film kijken op Netflix, op voorwaarde dat zij ook een account hebben natuurlijk. Netflix Party heeft ook nog een chatfunctie zodat je al je interessante opmerkingen over de film kwijt kan.

[related_article id=”275456″]

In tijden waarin we niet meer fysiek kunnen afspreken, is het een leuke manier om toch nog eens samen iets te doen. En dat Skypen of Zoomen zijn we ondertussen ook wel beu…

Ben je nog niet vertrouwd met Netflix Party? Lees dan hier hoe dit werkt.

Stap 1 / Download Netflix Party

Als je Netflix Party nog nooit eerder gebruikt hebt, dan zal je dit eerst even moeten downloaden en installeren. Let op: Netflix Party werkt enkel voor de browser Google Chrome. De extensie kan je verkrijgen via de website www.netflixparty.com. De installatie is in een ogenblik gebeurd. Als alles goed gegaan is, dan zal Netlix Party als een icoontje (de letters ‘NP’) verschijnen in de taakbalk van Google Chrome.

Na installatie kan je Netflix Party terugvinden via het icoontje in de taakbalk.

Stap 2 / Kies een film en start the party!

Als volgende stap ga je naar Netflix zelf. Nu komt misschien nog wel het moeilijkste van allemaal: overeenkomen welke film je gaat kijken. Start je een film (of aflevering van een serie), dan zal het icoon van Netflix Party automatisch oplichten. Klik op het icoon om het pop-up menu te laten verschijnen. Klik op ‘Start the Party’ en het feest is begonnen! Via ‘Only I have control’ kan je instellen dat jij als host de exclusieve macht hebt om de film af te spelen en te pauzeren. Als je dus niet wilt dat al je gasten een pauze inlassen wanneer het hen uitkomt, vink je dit aan.

Heb je je keuze gemaakt? Time to start the party!

Stap 3 / Deel de link

Op ‘Start the party’ klikken genereert automatisch een unieke link voor je Netflix Party. Het enige wat je nu nog moet doen, is deze link delen met je gasten. Het chatvenster automatisch geopend. Hierin kan je met elkaar chatten tijdens het kijken als je daar behoefte toe voelt. Kijk je liever gewoon naar de film, dan kan je het chatvenster wegklikken. Vink in dat geval ‘Show chat’ uit. Dit kan je al doen op het moment dat je de link aangemaakt hebt, maar de chat aan- of uitzetten kan ook nog op eender welk moment tijdens het kijken door opnieuw op het Netflix Party-icoontje te klikken.

Via de live chatfunctie kan je met elkaar communiceren tijdens het kijken.

Veel kijkplezier!