Tips

Netflix kijktip: The Last Dance

De documentaire The Last Dance over Michael Jordan is een must-see voor elke basketballiefhebber.

Zelfs als je geen (basket)bal van de basketsport afweet, dan nog zal de naam Michael Jordan ongetwijfeld een belletje doen rinkelen. De voormalige NBA-ster wordt tot op heden nog steeds beschouwd als de grootste (figuurlijk gesproken) basketter die ooit op de planeet heeft rondgelopen, zo niet de grootste sportman ooit. Dat heeft Jordan aan zijn grote successen te danken die hij behaalde met zijn team de Chicago Bulls in de jaren ’90.

Van rookie tot legende

Maar niet iedereen heeft het voorrecht gehad om Michael ‘Air’ Jordan ooit live aan het werk te zien. Voor hen, of al wie zijn basketkunsten heeft herbeleven, heeft Netflix gisteren de eerste twee afleveringen van de docureeks The Last Dance uitgebracht. The Last Dance werpt een unieke blik op de illustere carrière van Jordan. De focus ligt daarbij op het seizoen 1997-1998, het laatste seizoen dat Jordan voor de Bulls speelde. Toen werd de ploeg een heel jaar lang gevolgd door een cameraploeg.

Tussendoor wordt er ook geswitcht naar de begin- en succesjaren van Jordan, om te vertellen hoe een beloftevolle student uitgroeide tot een onsterfelijke legende. Jordan komt daarbij regelmatig zelf aan het woord, alsook enkele van zijn ploegmaats zoals Scottie Pippen, Dennis Rodman, succescoach Phil Jackson en andere spilfiguren die de gouden jaren van Jordan van dichtbij beleefd hebben.

Je hoeft niet eens een grote basketbalfan of -kenner te zijn om The Last Dance met interesse te kijken. De docureeks bestaat in totaal uit 10 afleveringen, die stap voor stap opbouwen naar de absolute apotheose: de finale play-offs van het kampioenschap. De eerste twee afleveringen staan sinds gisteren online, en elke maandag zullen twee afleveringen worden toegevoegd.

De eerste twee afleveringen van The Last Dance al gezien? Laat ons in de reacties weten wat je er van vond!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business