Bip&Go

Tegenwoordig kan je met Bip&Go vlot door de tolpoorten in verschillende Zuid-Europese landen waardoor je heel wat tijd inhaalt.

Advertentie

Elke zomer stappen duizenden Vlamingen en Nederlanders in hun wagen en rijden ze naar het Zuiden van Europa. Frankrijk, Italië, Spanje en zelfs Portugal, we bollen er massaal naartoe. Zeker nu we een vlucht proberen te vermijden. Dat zorgt tijdens de zogenaamde ‘zwarte weekends’ voor files aan heel wat tolpoorten op Italiaanse en Franse snelwegen. Met de Bip&Go omzeil je die files en rij je via een gereserveerde tolpoort meteen door en kan je genieten van die prachtige Route du Soleil.

Bip&Go: hoe werkt het?

Bespaar met Bip&Go

Omdat je dus geen uren meer verliest aan tolpoorten kom je een stuk relaxter aan op je vakantiebestemming. Concreet is Bip&Go een elektronische tolbetalingsbadge, een klein zwart toestel dat je aan je voorruit hangt of vooraan ligt.

Kom je aan een tolpoort? Dan zie je daar gereserveerde rijbanen waarmee je met de Bip&Go rustig kan doorrijden. Het toestel is compatibel overal in Frankrijk en kan ook voor tolpoorten in Spanje, Portugal en Italië gebruikt worden.

Hoeveel kost het?

Ook dat valt best goed mee hebben we ervaren. Het handige aan Bip&Go is dat je alleen betaalt wanneer je het ook effectief gebruikt. Ligt hij in de winter onder het stof? Geen probleem, het kost je niets.

Bij aanschaf betaal je 14 euro aan activatiekosten en kan je voor 2 euro extra nog een houder kopen om de badge vast te zetten. De bezorging van het toestel kost 10 euro, wat eigenlijk absurd veel is als je weet dat het toestel zelf al bijna evenveel kost. In ieder geval komt dat in totaal neer op een eenmalige kost van 26 euro. Nadien betaal je 1,70 euro per maand dat je de Bip&Go gebruikt. Elke tolpoort wordt automatisch geregistreerd door het toestel en op het einde van de maand krijg je een factuur.

Tip: kies voor een elektronische factuur en bespaar 1,10 euro per gebruikte maand voor een papieren factuur.

Ik gebruik de Bip&Go intussen al een aantal jaren en ben heel tevreden over de werking, klantendienst en onderhoud. Ga je dus deze zomer eropuit met de wagen? Probeer ‘m dan eens!

Wil je op voorhand berekenen hoeveel de péage je zal kosten? Download de Bip&Go app voor: iOS & Android.

Bip&Go


2 REACTIES

  1. “Nadien betaal je 1,70 euro per maand dat je de Bip&Gogebruikt”, dus handig, niets betalen als je hem niet gebruikt. Maar als je hem een jaar niet gebruikt moet je toch een forfait betalen, 10€ dacht ik.

    • Dag Bart, helemaal juist! Na 12 opeenvolgende maanden van niet-gebruik wordt 10 euro aangerekend. De Bip&Go is natuurlijk voor mensen die minstens één of twee keer per jaar in Frankrijk rijden. 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here