Google Maps

Wie wil kan gemakkelijk zijn locatiegeschiedenis in Google Maps weer verwijderen. We begeleiden je in 5 snelle stappen naar onzichtbaarheid.

Wie dagelijks gebruikmaakt van Google Maps weet dat de navigatie-app er alleen maar beter op wordt door de geleverde data. De app leert je gewoontes kennen en doet relevante suggesties. Dat kan ook op basis van je locatie zijn, dat betekent dus ook dat je je locatie standaard deelt met Google.

Voor wie dat liever niet heeft is het nu een stuk eenvoudiger om je locatiegeschiedenis te verwijderen in Google Maps. Je kan zelfs instellen dat de navigatie-app al je data na een bepaalde periode gewoon laat vallen. Zo hoef je er niet meer aan te denken. In deze workshop leer je hoe dat werkt.

Download voor iOS of Android.

Google Maps: wis jezelf in 5 stappen

  1. Open Maps
  2. Tik rechtsboven op je profiel en selecteer je tijdlijn
  3. Als je locatie automatisch werd bijgehouden krijg je nu je bezochte plaatsen te zien
  4. Tik rechtsboven op de drie bolletjes, je komt nu in het menu persoonlijke content terecht
  5. Scroll naar beneden en kies voor volledige locatiegeschiedenis verwijderen

Gerelateerde artikelen

5 handige Google Maps tips die je nog niet kende

Google Maps staat ons dagelijks bij voor heel wat kleine dingen. Maar de app kan meer dan de basics.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here