LinkedIn

Velen zijn het erover eens dat LinkedIn steeds meer begint te lijken op Facebook, maar dan een corporate variant ervan. Heb jij ook schoon genoeg daarvan? Wij vertellen je hoe je jouw LinkedIn-account verwijdert.

“LinkedIn is niet meer wat het geweest is.”

LinkedIn begon ooit als een zeer zakelijk netwerk waar je belangrijk corporate nieuws kon volgen. Inmiddels is het een groot podium geworden voor bedrijven om zichzelf zo goed mogelijk te profileren. Ook de likes zijn, net als bij Facebook, inmiddels omringd door andere rare opties. Ben je zelf ook helemaal klaar met al dit geneuzel? Lees dan hieronder hoe je jouw LinkedIn-account verwijdert.

Dag LinkedIn!

Stap 1 / Ga naar instellingen

Het spreekt voor zich dat je je op de website van LinkedIn moet begeven om het proces te kunnen starten. Klik rechtsboven op jouw eigen foto en vervolgens in het drop-downmenu op ‘Instellingen en privacy’. In het vervolgscherm klik je op het kopje ‘Account’. Helemaal onderaan zie je de mogelijkheid om op ‘Uw LinkedIn-account sluiten’ te drukken. Doe dit ook.

Stap 2 / Zet door en geef een reden op

Vervolgens kom je op een pagina terecht waar LinkedIn aan jou vraagt of je zeker weet dat je jouw account wil verwijderen. Je hebt op deze pagina tevens de optie om een reden op te geven waarom je jouw account wil verwijderen. Druk hierna op ‘Volgende’ en je belandt op een pagina waar je uit veiligheidsoverwegingen je wachtwoord moet invoeren. Druk vervolgens op ‘Account Sluiten’ en je bent klaar. Het kan tot zeven dagen duren voordat al jouw informatie van LinkedIn weg is.

1 REACTIE

  1. Als je tijdlijn op LinkedIn steeds meer op Facebook gaat lijken, kun je je ook afvragen welke rol je hier zelf in hebt gespeeld :-). LinkedIn werkt met een algoritme, namelijk. Als je geen kattenfilmpjes meer wilt zien, moet je stoppen met kattenfilmpjes kijken….

    Maar wat dacht je van je tijdlijn opschonen? Als er irrelevante content voorbij komt of als dat steeds van dezelfde mensen uit je netwerk komt kun je daar wat aan doen.

    Is het dezelfde content die steeds bij je terugkomt? Klik op de 3 puntjes rechtsbovenin en klik op “Bijdrage verbergen”.

    Is er een persoon in je netwerk die continue content deelt die niet relevant (of Facebook achtig) is? Klik op de drie puntjes en klik op “XXX niet meer volgen”, je krijgt de content dan niet meer te zien van deze persoon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here