Tips

Workshop PureVPN: Zo ga je van start

PureVPN
Nu we allemaal vaker thuis leven en werken, is het geen slecht idee om na te denken over de beveiliging van je internet. PureVPN kan daarbij op een eenvoudige manier helpen.

VPN-diensten verbeteren je online privacy door je data te encrypteren en je internetverkeer via een andere server om te leiden. Helaas daalt doorgaans je internetsnelheid wanneer je een VPN-connectie gebruikt. PureVPN lijkt van dit probleem maar weinig last te hebben. Geen enkele andere VPN-app vertoont zo weinig vertraging als PureVPN en wanneer we met een Belgische server verbinden, versnelt de app onze internetverbinding zelfs op pc.

Stap 1 / Abonneren op PureVPN

PureVPN is te downloaden via https://www.purevpn.com/, waar je ook steeds de beste prijs kan vinden voor de dienst. Rechtsboven kan je de taal aanpassen naar Nederlands. Hoe langer je je abonneert, hoe groter de korting meestal zal zijn. Met goede timing kan je zo al een 5-jarig abonnement scoren voor iets meer dan 1 euro/maand. PureVPN heeft bovendien een 31 dagen geld-terug-garantie, waardoor je ook minder risico loopt wanneer je niet zeker bent of een VPN wel iets voor jou is. Natuurlijk kan je ook eerst een maand proberen, maar dan heb je meestal geen korting en betaal je zo rond de 10 euro.

PureVPN bereik
VPN-servers genoeg alvast.

Stap 2 / PureVPN downloaden

Na het doorlopen van het betalingsproces kan je de PureVPN app downloaden via de account pagina of door naar https://my.purevpn.com/apps te surfen. Je kan ook de extensies overwegen voor Chrome, Edge of Firefox. Deze zijn makkelijk toe te voegen aan je browser en zullen je internetverkeer beschermen binnen die applicaties.

extensies
Welk platform je ook gebruikt, PureVPN zorgt voor mogelijkheden.

Stap 3 / PureVPN starten

Doorloop de installatie en log in met de account die je eerder hebt aangemaakt. Voor de extensies is het proces zeer gelijkaardig. Vanop dit punt kan je makkelijk je internetverkeer beginnen beveiligen door simpelweg op de grote knop te klikken die je in de PureVPN app ziet. Er wordt dan automatisch de beste server gekozen op basis van je locatie, zodat je zo min mogelijk aan snelheid inboet.

login

Stap 4 / Voor gevorderde gebruikers

Wil je toch zelf wat meer controle over je verbinding dan kan je de vele opties die PureVPN heeft beginnen ontdekken. Zo kan je zelf een server selecteren in een land naar keuze, bijvoorbeeld om regio specifieke beperkingen te omzeilen. Dit doe je door links op de wereldbol te klikken en een locatie te selecteren. Vind je een goede server, dan kan je deze hier ook aan je favorieten toevoegen.

Wie privacy hoog in het vaandel draagt, kan ook opteren voor de privacymodus. Behalve anoniem browsen, schakelt PureVPN nu ook een beveiligde verbinding en DNS-beveiliging in. In Windows kan je ook de dedicated IP-modus gebruiken, waarbij je internetsnelheid wordt geoptimaliseerd. Zeggen deze laatste functies je niet veel, dan kan je PureVPN ook prima zonder extra’s gebruiken.

Wil jij meer? Dat kan.

Interesse in PureVPN? Ontdek dan nu meteen het beste aanbod!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business