Fietstracker invoxia

Wie al eens met de (elektrische) fiets op pad gaat, maakt zich uiteraard zorgen dat zijn/haar fiets gestolen wordt. De Invoxia fietstracker helpt je bij het volgen van je fiets, je wagen of zelfs je partner.

Advertentie

De Invoxia Bike Tracker is een GPS tracker die speciaal ontworpen is om op je fiets te monteren. Dit doe je door het apparaatje te verstoppen in de rode reflector die meegeleverd wordt. Zo kan je geheel onopvallend je fiets lokaliseren als hij ooit een keer gestolen wordt of natuurlijk de politie in de goede richting sturen.  

De Invoxia fietstracker op zichzelf.

Hoe bevestig je een fietstracker?

De Invoxia Bike Tracker is enorm eenvoudig te installeren. Het apparaatje is slechts enkele centimeters groot en past makkelijk in de reflector, die makkelijk toegankelijk is via een enkele schroef. De fietstracker komt bovendien met twee elastische bandjes. Die kan je gebruiken om het apparaat ergens anders op je fiets te bevestigen, of bijvoorbeeld aan de halsband van je hond of kat, of je sleutelbos. Mogelijkheden genoeg.

De tracker is makkelijk te bevestigen.

Makkelijk te volgen via de app

Het instellen van de tracker is al even eenvoudig. Je sluit hem aan op een usb-poort van je computer en schakelt Bluetooth in op je telefoon. Vervolgens leg je beide naast elkaar en doorloop je de stappen. De app zal je fietstracker updaten en vervolgens kan je live de locatie ervan volgen. Je kan kiezen om elke 5 tot 8 minuten een update te ontvangen of elke 10 tot 14 minuten om batterij te besparen. In het laatste geval heb je een batterijduur tussen de 10 dagen en 7 weken. In het eerste geval de helft.

Invoxia Bike Tracker app

Wij gebruikten de tracker op zichzelf ook voor andere doelen, zoals het volgen van onze bagage tijdens een reis naar Portugal. Zo wisten we zeker dat onze bagage aan boord was en wisten we meteen ook wanneer deze op de bagageband lag. Enorm handig!

Advertentie

2 REACTIES

  1. Deze tracker bestaat al jaren en zal wellicht wel helpen bij gelegenheidsdieven of de occasionele dronkaard die zich van fiets “vergist” maar een beroeps kent dit apparaat waarschijnlijk ook en verwijdert zo’n tracker sneller uit zijn behuizing (makkelijk toegankelijk via één enkele schroef, weet je wel) dan wij het geheel op onze fiets kunnen monteren, en nog sneller dan dat wanneer je de tracker met elastische bandjes gaat vastmaken op je fiets.
    Zelf zou ik eerder opteren voor een meer “onzichtbare” tracker die in het stuur, zadelbuis of, zoals bijvoorbeeld voor Bosch verkrijgbaar, in de behuizing van de motor gemonteerd kan worden. Veel onopvallender en, zeker in het laatste geval, niet erg snel en enkel door middel van een speciale sleutel te demonteren, terwijl ik me niet kan voorstellen dat een dief eerst je motor gaat opengooien om te kijken of er een tracker in zit voor hij je fiets steelt. Voor de 50 Euro die je in zo’n geval meer betaalt dan de tracker uit deze review wat mij betreft de betere keuze. Een ander bijkomend voordeel is dat je de ingebouwde tracker niet hoeft op te laden aangezien deze zijn stroom direct van de batterij in of op je fiets krijgt. Bij trackers die je in het stuur of zadelbuis moet monteren moet je de batterij ook nog na zekere tijd terug opladen maar ook deze kosten toch direct wat meer moeite voor een dief om ze te spotten en eventueel te demonteren. Ik ben herinner me de naam van het merk niet meer maar weet dat er één bepaald type van tracker bestaat dat, zodra je dit activeert, een deel van zijn ronde behuizing in de breedte laat uitschuiven waardoor de tracker vast komt te zitten in je stuur of zadelbuis. De eigenaar kan dit proces uiteraard omkeren wanneer het tijd is om de tracker weer op te laden middels bijbehorende app (en een code als ik me niet vergis). Het enige voordeel dat ik bij de Invoxia zie is dat je hem makkelijker voor andere doeleinden kan inzetten, maar ondertussen stelen ze misschien wel juist je fiets…

  2. Hi, ik heb die voor inbouw in de Bosch motorbehuizing laten instaleren en het eerste jaar betaal je geen abonnementskosten voor de simkaart 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here