Windows 10 Klembord

Wist jij dat er een uitgebreid klembord verborgen zit in Windows 10? Nee? Wij tot enkele dagen geleden ook niet. Nochtans is het superhandig en beschikbaar via de cloud.

Advertentie

Kopiëren en plakken via Ctrl + C en Ctrl + V kunnen we ondertussen allemaal wel, maar het feit dat je maar één afbeelding of stukje tekst tegelijk kan kopiëren is heel beperkend en soms aardig vervelend. Gelukkig bestaat het Cloud Clipboard (klembord in de cloud) om je Windows 10-ervaring te verbeteren.

Sneltoets: Windows + V

Het Windows 10 cloud klembord zit verstopt onder de sneltoets Windows + V. Druk deze een keer in en je ziet meteen het klembord verschijnen. Mogelijk moet je eerst nog wel even toestemming geven om het klembord in te schakelen. Dit is nodig zodat Windows je klembord kan uploaden naar de cloud en toegankelijk kan maken op de andere apparaten waarop je met dezelfde account bent ingelogd.

Klembord Windows
Wist jij dat dit klembord bestond?

Mogelijkheden en beperkingen

Items op je klembord kunnen vastgemaakt worden door op de drie puntjes te klikken en Vastmaken te selecteren. Belangrijk om weten is dat dit online klembord enkel werkt voor tekst of afbeeldingen van minder dan 4MB. Wil je het klembord opnieuw uitschakelen, dan kan je dat doen via Start  > Instellingen  > Systeem > Klembord.

Clipboard Microsoft Windows 10
Toch liever geen klembord in de cloud?

Andere sneltoetsen die je ook moet kennen

Andere praktische sneltoetsen met de Windows-toets zijn de volgende, probeer ze zeker uit!

  • Windows + D toont je bureaublad.
  • Windows + E opent de verkenner
  • Windows + I opent de instellingen
  • Windows + Shift + S maakt een screenshot

Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.