Hoe kan je Chromebook resetten

Wil je je Chromebook resetten voor bijvoorbeeld een verkoop? Dan doe je daar zeker goed aan. Naar een lege Chromebook in twee stappen.

Advertentie

Een Chromebook heeft het grote voordeel dat het apparaat draait op Chrome OS, een lichtgewicht besturingssysteem dat voornamelijk beroep doet op web apps. Dat zorgt er ook voor dat je Chromebook resetten gebeurd is in enkele klikken. Geen urenlange herinstallatie (zoals bijvoorbeeld wel het geval is bij Windows of macOS). Gewoon op de resetknop duwen, enkele seconden wachten, opnieuw inloggen met je Google-account en je bent weer helemaal klaar om aan de slag te gaan met het systeem.

Hoe je Chromebook resetten?

Stap 1: Powerwash uitvoeren

Een volledige reset van het systeem noemt Google een ‘Powerwash’. Houd er rekening mee dat een powerwash het systeem volledig terugzet naar zijn fabrieksinstellingen. Al je bestanden worden verwijderd. Zorg er dus voor dat je een back-up hebt van je bestanden door deze te bewaren binnen Google Drive of op een externe harde schijf. Ontgrendel je Chromebook, klik rechtsonder op de tijd, druk vervolgens op het instellingen-icoontje. In de instellingen kies je nu links voor Geavanceerd -> Instellingen resetten –> power wash. Je krijgt nu te zien dat je het systeem opnieuw moet opstarten om de Powerwash uit te voeren. Bevestig met een druk op de knop Opnieuw starten.

Stap 2: Schone lei

Je Chromebook zal opnieuw worden opgestart en Powerwash wordt aan het werk gezet. Dit neemt slechts enkele seconden tot minuten in beslag. Daarna krijg je opnieuw het vertrouwde installatiescherm te zien. Om je Chromebook opnieuw in te stellen, dien je enkel even in te loggen met je Google-account en enkele voorkeuren op te geven. Vervolgens kan je via Google Drive terug aan al je bestanden en ook apps kan je nu opnieuw installeren.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here