Tips

Zo werkt Apple SharePlay

Zo werkt Apple SharePlay
SharePlay is een splinternieuwe functie in iOS 15. Daarmee kan je gedeeld content bekijken/beluisteren. Maar hoe gaat het nu juist in zijn werk?

Met SharePlay kan je vanaf iedere comptibele Mac, Apple TV, iPhone en iPad muziek, films en series met elkaar delen en samen bekijken of beluisteren. Je Mac heeft daarvoor de nieuwste versie van macOS nodig, net zoals je Apple TV-box en iPhone/iPad. Hoe werkt Apple SharePlay? We leggen het uit in 4 beknopte stappen.

Hoe werkt Apple SharePlay?

1. Start een FaceTime-gesprek

SharePlay werkt via FaceTime. Om gebruik te maken van de feature moet je dus eerst een FaceTime-gesprek starten met je familie of vrienden. Van zodra jullie allemaal samen in het FaceTime-gesprek zitten kunnen jullie starten met het delen van content, ga dan naar stap 2.

Naast de Apple Music, Apple TV en andere ingebakken apps, zijn er ook heel wat andere populaire applicaties die je met SharePlay kan gebruiken. Denk aan Disney+, HBOmax (in NL), Twitch of TikTok. Netflix ontbreekt momenteel nog in dit lijstje maar naar verwachting zal dit niet te lang meer duren.

2. Nodig vrienden en familie uit

Om de content te gaan delen opent één van de deelnemers de applicatie waarmee je samen aan de slag wil. Laten we de Apple TV app als voorbeeld nemen. Open de app en je zal meteen een melding te zien krigjen waarin wordt gevraagd om de content te delen in SharePlay.

Tik op SharePlay of kies – indien gewenst – Start alleen voor mij, of annuleer. Van zodra je de SharePlay bent gestart zullen alle deelnemers een uitnodiging krijgen, het is belangrijk dat zij deze accepteren natuurlijk. Het delen zal beginnen en alle deelnermers in je FaceTime-gesprek zullen hetzelfde zien als jij. Iedereen kan pauzeren, terugspoelen of annuleren. Net zoals je samen in de zetel zou zitten.

Zo werkt Apple SharePlay

3. Gebruik SharePlay op Apple TV

Het is ook perfect mogelijk om de feature te gebruiken in combinatie met je Apple TV als je liever niet op het kleine scherm kijkt. Volg de twee stapjes van hierboven en open je Apple TV, daar zal je meteen een melding krijgen omdat het apparaat je gedeelde sessie zal herkennen.

Om hier verder te gaan open je bedieningspaneel en navigeer je naar de knop SharePlay. Bevestig de melding start op Apple TV en je gedeelde content zal op je TV verschijnen.

Zo werkt Apple SharePlay

4. Beëindig SharePlay

Wil je de sessie beëindigen? Tik dan op je iPhone of iPad bovenaan op de rode knop stop in de FaceTime-app.

Zo werkt Apple SharePlay

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business