iOS 15 Weer app buienradar

In de iOS Weer-app zit sinds iOS 15 een verborgen buienradar. Hoe werkt het en waar zit die feature precies? In 4 stappen naar een droge wandeling.

Advertentie

Apple heeft de Weer-app in iOS 15 een totale makeover gegeven. De applicatie ziet er nu stukken beter uit en heeft ook een heleboel nieuwe functies gekregen. Zo krijg je nu nieuwe animaties te zien bij bepaalde weersomstandigheden én heeft de Weer-app een eigen buienradar aan boord. Die zit wel een beetje verstopt, wij leggen je uit waar je de ingebouwde buienradar kan terugvinden en gebruiken.

Hoe gebruik je buienradar in de iOS Weer-app?

1. Nieuwe frontpage in de Weer-app

Het is je misschien nog niet helemaal opgevallen, maar ook de frontpage in de Weer-app heeft een flinke update gekregen. Onder de dagelijkse voorspellingen zitten nu een heleboel kleine widgets waarin je onder meer de UV-index, zonsop- en ondergang, vochtigheid, gevoelstemperatuur en meer kan terugvinden.

2. De weerkaart

Linksonderaan zal je het icoontje naar de weerkaart terugvinden. Hiermee zal de Weer-app de temperatuur van je favoriete locaties op de kaart gaan tonen. Bovendien kan je aan de hand van de kleuren zien waar het kouder/warmer is.

iOS 15 Weer buienradar

3. Gebruik kaartlagen

Rechtsboven zie je een stapelicoontje. Daarmee kan je naar de verschillende kaartlagen navigeren. Je zal hier de temperatuur-, neerslag-, en luchtkwaliteitskaart terugvinden. Die laatste is helaas nog niet beschikbaar in onze omgeving.

iOS 15 Weer buienradar

4. Open buienradar

Kies bij de kaartlagen uit stap 3 voor Neerslag. Tik op de locatie waarvan je wil weten of er buien zitten aan te komen. De app zal automatisch de buien gaan animeren voor die bepaalde locatie. Onderaan zie je een balk tussen nu en de eerstvolgende 12 uur. Jammer genoeg heeft de Weer-app nog geen widget voor de buienradar aan boord.

iOS 15 Weer buienradar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here