Tips

Deze 6 functies komen met iOS 15.2 naar je iPhone

iOS 15.2.1
iOS 15.2 wordt vermoedelijk tegen het einde van dit jaar uitgerold. De derde publieke bèta is al beschikbaar: deze nieuwe functies komen naar je iPhone.

Begin deze week is de derde publieke bèta van iOS 15.2 uitgerold. Dat betekent dat Apple weer een grote stap dichter bij de lancering van de nieuwe update staat. De tweede grotere versie in iOS 15 brengt naar verwachting heel veel nieuwe functies met zich mee. Zoals ieder jaar is dit een soort tweedekans voor Apple om het na de lancering van iOS 15 in september/oktober goed of beter te maken.

Welke nieuwe functies komen in iOS 15.2 naar je iPhone?

  1. Nieuw design voor gepland overzicht
  2. Extra knop voor SOS-melding
  3. Macro-knop in Camera-app
  4. Erfeniscontact bij overlijden
  5. Verberg mailadres in Mail-app
  6. Zoeken binnen een afspeellijst in Apple Music

Dit zijn de nieuwigheden in iOS 15.2

1. Nieuw design voor gepland overzicht

Sinds iOS 15 is het mogelijk om verschillende meldingen op geplande momenten te laten pushen. Dat heet het gepland overzicht. Je kan zelf instellen op welke momenten bepaalde apps hun meldingen al dan niet mogen doorsturen naar je toegangsscherm. Helaas was het design van dat overzicht heel onduidelijk en onpraktisch. Daar komt met 15.2 verbetering in.

2. Extra knop voor SOS-melding

Je kan nu apart bepalen of de zijknop en/of volumeknop in- of uitgeschakeld kan worden. Dat kon voorheen niet. Apple heeft ook de mogelijkheid ingebouwd dat je de SOS-knop acht seconden moet indrukken in plaats van drie seconden.

3. Macro-knop in Camera-app

Deze nieuwe functie geldt alleen voor de iPhone 13-serie. Als je in de Camera-instellingen de macrofunctie inschakeld krijg je in de Camera-app zelf voortaan een handige Macro-knop te zien waarmee je gemakkelijker aan de slag kan met macromodus.

4. Erfeniscontact bij overlijden

Facebook heeft het bijvoorbeeld al een tijdje. Indien je komt te overlijden kan je iOS 15.2 zo instellen dat andere contacten toegang krijgen tot gegevens op je iPhone. De nieuwe feature heet Erfeniscontact en kan ook gebruikt worden voor gegevensherstel. Als je enkele erfeniscontacten instelt hebben zij toegang tot je foto’s, video’s en andere content.

5. Verberg mailadres in Mail-app

Het was al mogelijk om in je iCloud+-abonnement in te schakelen dat je in bepaalde gevallen je mailadres kon verbergen. Die functie wordt nu ook uitgerold naar de Mailapplicatie. Voortaan kan je bij het versturen van een mail dat inschakelen zodat je persoonlijke mailadres niet gekend is. Apple maakt namelijk een alias aan.

6. Zoeken binnen een afspeellijst in Apple Music

Een van de meestgevraagde features binnen Apples Muziek-app. Tot nu toe was het onmogelijk om binnen een bepaalde afspeellijst op zoek te gaan naar bepaalde nummers. iOS 15.2 brengt daar verandering in.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business