Nieuws

Apple rolt iOS 15.1 met SharePlay uit

iOS 15.1 SharePlay
Apple heeft iOS/iPadOS 15.1 uitgerold voor iPhones en iPads. De update brengt ook het langverwachte SharePlay naar je toestellen.

Geheel onaangekondigd heeft Apple gisterenavond – naast de macOS Monterey – ook iOS 15.1 uitegerold. Die heeft zoals verwacht SharePlay bij en ProRes-video voor de iPhone 13 Pro-reeks. De update staat nu klaar voor alle iPhones die iOS 15 kunnen draaien.

SharePlay

Bij de uitrol van iOS 15 enkele weken geleden ontbrak SharePlay, net zoals er verschillende functies zijn die nu ook nog ontbreken in macOS Monterey. Met SharePlay maakt Apple het mogelijk voor iPhonegebruikers om stukken meer content met elkaar te delen via FaceTime. Zo kan je samen naar een film of serie kijken, foto’s bekijken en ga zo maar door. De mogelijkheden met SharePlay zijn al redelijk uitgebreid.

ProRes

Ook deze nieuwkomer naar iOS is nu beschikbaar voor de Pro-reeks. Wie een 13 Pro-model heeft met 128GB of 256GB kan respectievelijk in 1080p video’s opnemen aan hogere bitrates en dus hogere kwaliteit. Voor de 256GB-variant is dat in 4K met ProRes.

Naast twee nieuwe grote functies brengt iOS 15.1 ook oplossingen voor kleinere bugs. Ook heeft de HomePod Mini in deze versie ondersteuning gekregen voor lossless audio in Apple Music en werd er ondersteuning voor Dolby Atmos en Spatial Audio uitgerold, ook voor de HomePod-serie.

iOS 15.1: zo installeer je de update

  • Open Instellingen
  • Ga naar Algemeen
  • Kies Software update
  • Start de update
Installeer iOS 15.1

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business