Nieuws

Universal Control komt niet bij aanvang naar macOS Monterey

Universal Control macOS Monterey
Volgende week maandag 25 oktober rolt Apple macOS Monterey uit. Helaas zal Universal Control daar niet bijzitten. Dat is voor later deze herfst.

Universal Control was één van de grootste blikvangers tijdens WWDC laatste zomer. Craig Federhigi toonde ons toen vol enthousiasme hoe je als Monterey-gebruiker alle mogelijk bestanden tussen je verschillende Apple-toestellen kon gebruiken. Gewoon swipen naar je iPad, iPhone of ander Mac-toestel en gedaan. Federhigi moest ons alvast niet meer overhalen om Universal Control te gaan gebruiken. Jammer genoeg zal Apple de feature niet meteen uitrollen op 25 oktober in macOS Monterey. De reden is tot nu toe onbekend.

Universal Control

De feature is bovendien nog nooit in een publieke bèta van het OS verschenen. We hebben dus totaal geen idee hoe Universal Control werkt in het echte leven. De demi met Federhigi is dus ons enige aanknooppunt. Vermoedelijk wil de iPhonebouwer deze nieuwigheid pas uitrollen als het zeker dat de kwaliteit minsten evengoed is zoals in de demo.

Een gelijkaardige zet zien we bij SharePlay. Daarmee kan je als gebruiker video’s en muziek via FaceTime delen met je vrienden en familie. De feature is alleen voor iOS en iPadOS maar werd ook door Apple uitgesteld naar “later deze herfst”. Dat geldt trouwens ook voor Universal Control, ook hier schrijft Apple op de overzichtspagina van macOS Monterey dat de functie pas later deze herfst zal uitgerold worden.

Tot slot valt ook op hoe SharePlay en Universal Control beiden een aparte voetnoot hebben gekregen. Dat wil vermoedelijk zeggen dat de functies op een apart tijdsstip zullen uitgerold worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business