Nieuws

SharePlay komt mee in iOS 15.1

Apple iOS 15 SharePlay
Er zijn nog enkele functies in iOS 15 waarop we zitten te wachten. SharePlay is er zo eentje. De feature zou wel mee uitgerold worden met iOS 15.1.

Eén van de grootste nieuwigheden in iOS 15, SharePlay, wordt mogelijk uitgerold in iOS 15.1. De feature verdween uit de laatste publieke beta in augustus om onbekende reden. Apple gaf toen aan dat SharePlay in de loop van de herfst terug zou keren. De feature maakt het mogelijk om je scherm te delen, samen video’s te bekijken of workouts te doen met andere iOS-gebruikers. De dienst werkt ook in combinatie met Apple TV maar is dus maandagavond niet mee uitgerold.

SharePlay

Volgens 9to5Mac is de kans groot dat de feature wel uitgerold wordt met iOS 15.1 aangezien de eerste beta van die versie terug SharePlay toont. Toch zou dat volgens MacRumors niet helemaal betekenen dat de feature dan al mee zal komen, maar de kans is wel groot. Vorig jaar bracht Apple iOS 14.1 uit een maand na de lancering van de nieuwe versie. De kans is dus wel heel erg groot.

In de V.S. brengt iOS 15.1 ook de mogelijkheid om je vaccinatiepaspoort in Apple Wallet te zetten. Het Amerikaanse bedrijf maakt daarvoor gebruik van het SMART Health Card protocol waar verschillende staten gebruik van maken. De functie zal vermoedelijk nooit naar Europa komen.

Een greep uit het aanbod van SharePlay.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business