Tips

‘Staat mijn microfoon aan?’ Waarom je Zoom nu moet updaten op je Mac

Door een bug in de macOS-app blijft je microfoon na het afsluiten van een vergadering aanstaan. Zoom updaten op je Mac is de boodschap.

De eerste meldingen van het probleem dateren al van december 2021. macOS Monterey bevat visuele indicatoren die je verwittigen wanneer een applicatie actieve toegang heeft tot je webcam en/of microfoon. Enkele gebruikers merkten op dat wanneer zij de Zoom-app afsloten op hun Mac, het oranje lampje dat aangeeft dat Zoom de microfoon gebruikt toch bleef branden. Tot heden lijkt het probleem Windows-gebruikers nog niet te treffen.

Zoom luistert mee

Zoom rolde hiervoor al een eerste update uit begin januari maar die bleek het probleem nog niet helemaal te verhelpen. Versie 5.9.3 die onlangs werd uitgerold zou wel een oplossing moeten bieden. Wie Zoom gebruikt op een Mac kan de Zoom-app dan ook best zo snel mogelijk updaten. In een statement aan The Verge komt een woordvoerder van het videosoftwarebedrijf nog terug op de privacy-issue. Daarin verklaart Zoom dat het niet correct afsluiten van de microfoon er niet voor gezorgd heeft dat er effectieve audio-opnames werden gemaakt en opgeslagen in de databanken van Zoom.

Toch is het verre van de eerste keer dat de videoconferecing-app in opspraak komt wegens een privacybug. Vooral tijdens het begin van de pandemie kwam Zoom regelmatig in opspraak door de vele ‘Zoombombing’-incidenten.

Hoe update ik Zoom op Mac?

Als je niet wil dat Zoom op de achtergrond meeluistert, dan dien je de applicatie dus zo snel mogelijk te updaten naar de meest recente versie op je Mac. Dit moet je via de desktopapp zelf doen. Vaak voert Zoom bij het opstarten al automatisch de laatste beschikbare updates uit. Indien niet, is dit in een handomdraai gebeurd via ‘Check for Updates’, te vinden door op je profielfoto te klikken. Nu kan je updaten naar 5.9.3, de meest recente versie voor Windows en Mac.

Zoom 5.9.3 Mac/Windows
Update Zoom naar versie 5.9.3.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business