Instagram-tip: zo zet je berichten vast bovenaan je profiel

Instagram
Foto van Instagram-app op iOS-toestel - Beeld: Solen Feyissa / Unsplash
Heb je één afbeelding of video op Instagram waarvan je wilt dat iedereen hem kan zien? Instagram laat je voortaan berichten vastpinnen op je profiel. Wij laten je zien hoe.

Instagram kondigde de functionaliteit begin juni aan, waarna het langzaamaan uitrolde naar iOS en Android-gebruikers. Op de TechPulse-redactie is de functie inmiddels ook toegekomen. De functie bied je de mogelijkheid om reguliere foto’s en video’s alsook Reels bovenaan je profiel te pinnen. Nadat ze zijn vastgepind verschijnen ze boven de recent geplaatste berichten met een punaise als aanwijzing dat de berichten zijn vastgezet. Daarmee is het vergelijkbaar met de pin-functie die we van platformen als Facebook of Twitter kennen.

Zo zet je een bericht vast op je Instagram-profiel

Breng de functie niet in verwarring met de Story-hoogtepunten. Een Instagram Story vastzetten op je profiel was eerder al mogelijk; hiervoor dien je een highlight van aan te maken die vlak onder je biografie terechtkomt. Ditmaal kijken we alleen naar hoe berichten, zoals een reguliere foto of Reel, vastgezet kunnen worden op je profiel via de iOS of Android-app. Heb je de Instagram-app alvast geopend? Dan gaan we van start.

  1. Open je profiel op Instagram door rechtsonder op je profielfoto te klikken
  2. Kies het bericht dat je wenst vast te zetten en klik daarop
  3. Klik rechtsboven de drie puntjes en selecteer Vastzetten op je profiel
Instagram bericht vastzetten

Wil je het bericht op een later moment losmaken van je Instagram-profiel? Volg dan opnieuw bovenstaande stappen en selecteer bij stap 3 Losmaken van profiel. Op die manier wordt het bericht losgemaakt van je profiel. Maak je overigens geen zorgen: het bericht blijft natuurlijk bewaard op je profiel; hij keert dan alleen terug naar zijn plek in de chronologische volgorde van jouw berichten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business