Tips

Zo weer je spamuitnodigingen uit Google Agenda

Wordt jouw persoonlijke agenda overladen met spam? Dankzij een nieuwe functie in Google Agenda maak je komaf met spamuitnodigingen.

Google Agenda is een zeer handige app om je persoonlijke en zakelijke afspraken te bundelen. Je kan afspraken in je eigen agenda zetten, maar ook je vrienden of collega’s uitnodigingen door de afspraken te delen met hen. De afspraak wordt dan ‘gereserveerd’ in hun agenda tot ze via de Google Agenda-app of een mailnotificatie laten weten dat ze er wel of niet kunnen bijzijn. In principe kan iedereen die jouw mailadres heeft je zo’n agenda-uitnodiging sturen, en daar kan helaas eenvoudig misbruik van worden gemaakt. Phishers verspreiden bijvoorbeeld spamuitnodigingen via Google Agenda met schadelijke links. Je bent dus best voorzichtig met afspraken goed te keuren die je niet hebt gepland.

Google rolt nu een nieuwe beveiligingsfunctie voor zijn Agenda-app uit waarmee je die spamuitnodigingen kan tegenhouden. Je kan vanaf nu instellen dat je enkel nog uitnodigingen kan ontvangen van bekende afzenders. Dit zijn personen die Google beschouwd als betrouwbare afzenders, zoals mensen die hetzelfde unieke e-maildomein delen of met je wie je regelmatig communiceert.

Zo vermijd je spamuitnodigingen in Google Agenda

  1. Open de instellingen
  2. Ga naar het menu Afspraakinstellingen
  3. Klik op ‘Uitnodigingen toevoegen aan mijn agenda’
  4. Selecteer ‘Alleen als de afzender bekend is’

Vanaf nu zal een uitnodiging dus enkel nog in je agenda vertoond worden als Google Agenda de afzender herkent. Je zal wel nog altijd e-mails krijgen van uitnodigingen van onbekende afzenders, het verhindert dus niet helemaal dat je spamuitnodigingen voor Google Agenda kan aankrijgen. Je kan hier ook kiezen voor de optie dat uitnodigingen alleen maar in je agenda mogen verschijnen als je ze effectief aanvaard hebt. Voorlopig is het nog niet mogelijk om zelf contacten aan te duiden als bekende afzenders.

beveiliginggoogleontspanningtips

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen