Tips

Tech Tip: je agenda delen op iPhone

agenda delen op iPhone

Het is niet altijd makkelijk om alle sociale bezigheden in een gezin goed te plannen. Door je kalender en agenda te delen, maak je het jezelf een stuk makkelijker. Wij laten zien hoe je je agenda deelt op iPhone.

Stap 1: open de app

Open de app Agenda op je iPhone. Het kan zijn dat je hier een overzicht krijgt van de activiteiten van vandaag, of dat je in het overzichtsblad terechtkomt. Dat maakt ook niet uit: wij gaan voor de tweede optie in de onderste drie tabbladen: tik op Agenda’s.

Open de kalender die je wil delen.

Stap 2: het overzicht

In het tabblad agenda’s vind je alle beschikbare agenda’s binnen jouw account. Dat kunnen standaardagenda’s zijn van je iCloud-account of Gmail, maar wellicht ook van je sporttraining of een standaard overzicht met feestdagen. Je kan iedere kalender afzonderlijk in- en uitschakelen door op het bolletje ervoor te tikken. Met de i (info) achter iedere kalender kan je hem delen met anderen.

Een overzicht van alle beschikbare kalenders.

Stap 3: agenda delen

Wanneer je op het Informatie-bolletje achter een agenda tikt, krijg je een overzicht met opties. Zo kan je de kleur van een agenda-item aanpassen, maar je kan ook mensen uitnodigen. Tik op Voeg iemand toe en kies daarbij voor iemand met een iCloud-abonnement (ofwel: iemand met een iPhone). Deze persoon krijgt vervolgens een mail vanuit Apple met een link, waarna de agenda is gedeeld. Je kan er ook voor kiezen om een openbare agenda aan te maken, waarbij letterlijk iedereen je agenda kan inzien. Echt wenselijk is dat natuurlijk niet.

Soms is het beter om te delen dan alles voor jezelf te houden.

Stap 4: dubbele agenda?

Ga je agenda’s delen? Dan heb je al snel meerdere agenda’s: bijvoorbeeld eentje voor je werk en eentje voor je gezin. Zodra je een nieuw agenda-item aanmaakt, is het belangrijk om jouw agenda-item op de juiste kalender te zetten. Vul je omschrijving, datum en tijd in, maar vergeet niet om bij Agenda de juiste agenda aan te vinken. Een heldere naam kan hierbij heel praktisch zijn. Je kan de naam van jouw eigen agenda’s (niet de gedeelde) aanpassen via de i in het overzicht met al je agenda’s.

Bepaal zelf in welke agenda jouw item komt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business