Tips

Zo verander je de taal per app in Android 13

android 13 app taal wijzigen
Gebruik je sommige apps liever in het Engels, Frans of Duits, terwijl je jouw Android-telefoon in het Nederlands hebt ingesteld? Vanaf Android 13 kan je dat afzonderlijk instellen. We leggen je uit hoe dit werkt.

Soms zijn functies simpelweg makkelijker te herkennen in het Engels, Duits of Frans, zeker als je vaak gebruikmaakt van die talen. Toch is dat niet in alle apps het geval. Tot Android 12 zat je voor alle apps op je telefoon vast aan één (vooraf in te stellen) systeemtaal. Android 13 brengt daar verandering in door per app een instelling te bieden waarmee je de app-taal kan aanpassen. De instelling bevindt zich overigens niet in de app zelf. Hieronder leggen we stapsgewijs uit waar je deze wel kan vinden en hoe je de instelling kan aanpassen.

Stap 1 / Open het instellingen-menu 

Google heeft de taalinstellingen voor apps verbonden aan de systeeminstellingen. Om te beginnen open je dus alvast het instellingen-menu van je Android-smartphone. Navigeer binnen dit menu naar de sectie genaamd Systeem. Heb je een Samsung-telefoon, dan staat dit overigens bekend als Algemeen beheer. Op veel Android-telefoons moet je dan nog doorklikken naar Taal en invoer of Taal en regio. Als je Android 13 hebt geïnstalleerd zie je vervolgens de instelling App-talen staan.

Ga op zoek naar de instelling voor app-talen in Android 13.

Stap 2 / Stel je gewenste taal in 

Vervolgens hoef je niets meer te doen dan de instelling App-talen te openen en voor iedere app een afzonderlijke taal in te stellen. Het Windows-instellingenmenu zal je bij iedere app telkens een taal voorstellen. Liever een andere taal? Kies dan simpelweg uit alle beschikbare talen op Android. Je kan later uiteraard beslissen de app-taal te wijzigen naar je systeemtaal. Let wel: niet iedere app biedt al ondersteuning voor deze instelling. Het kan dus zijn dat de app waarbij je dit wil aanpassen net uit de boot valt. Vermoedelijk wijzigt dat zich wel vanzelf als Android 13 langer uit is of misschien pas als we zijn toegekomen bij Android 14. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business