Tips

Google Chrome naar tv casten

Google Chrome
Wist je dat je tabbladen uit Google Chrome naar je televisie kan casten? Met deze twee simpele stappen zie je je Chrome-tabbladen of hele scherm in het groot op je tv.

Het gemak om een serie, film of andere content naar je televisie te casten is een immens succes gebleken voor Google. De Chromecast-reeks is nog altijd groeiende en het werkwoord ‘casten’ is niet meer uit ons leven te denken. Toch lijkt niet elke optie van het achterliggende protocol voor iedereen bekend. Waarschijnlijk wist je immers niet dat je in slechts twee klikken de tabbladen van je Chrome-browser naar een televisie (of ander apparaat met Chromecast-support) kan streamen. Zo kan je gemakkelijk foto’s op je computer of zelfs een gehele presentatie draadloos naar je tv streamen – vergeet het inpluggen van de HDMI-kabel: ‘cast’ het!

Stap 1 / Open je Chrome-browser

Voor alle duidelijkheid: de casting-optie is enkel aanwezig in de Chrome-browser van Google. De functie is dus niet in alle Chromium-gebaseerde browsers beschikbaar. Als je Chrome hebt geïnstalleerd, mag je de browser alvast starten; zo niet, dan kan je de browser via google.com/intl/be_nl/chrome/ downloaden. Rechtsboven in de browser klik je daarna op de drie puntjes en op ‘Casten…’.

Om te casten vanuit je browser moet je Google Chrome gebruiken.

Stap 2 / Cast je tabblad of scherm

Je krijgt nu direct alle apparaten op je netwerk te zien waar je je scherm of een browser-tabblad naar kan casten. Voor we een van die opties kiezen, moet je eerst bepalen wat je wil casten: is dat je tabblad of het volledige scherm? Om dit aan te passen, klik je onderaan op Bronnen en kies je de gewenste content om te casten. Klik vervolgens het apparaat aan om je Chrome-browser naar te casten en klaar is kees. Je kan je laptop blijven gebruiken alsof hij verbonden zou zijn via een HDMI-kabel. Soms zal je wel merken dat de tv wat achterloopt op wat je op je laptopscherm ziet.

Je kan bij het casten kiezen uit ‘Tabblad’ of ‘Scherm’.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business