Tips

Mimestream is een Gmail-app voor Mac

mimestream
© iStock / Prykhodov
Gmail is een goede e-maildienst, er mist alleen een programma waarmee je zonder internetbrowser aan je mail kon. Mimestream lost dat probleem op voor Mac-gebruikers.

Meer dan anderhalf miljard e-mailadressen eindigen op ‘@gmail.com’. Dat maakt van de e-mailservice van Google een van de meest populaire diensten voor elektronisch berichtenverkeer. Veel gebruikers vermijden de web-interface van Gmail echter en gebruiken liever een ander mailprogramma, waar ze het Gmail-account op aansluiten. Voor Mac-gebruikers is dit nogal vaak een probleem: vergeleken met de webinterface van Gmail biedt het standaard e-mailprogramma niet erg veel mogelijkheden. Een ex-ontwikkelaar van Apple ervaarde hetzelfde probleem en besloot het op te lossen.

Apple Mail

Neil Jhaveri werkte van 2010 tot 2017 aan het Apple Mail-programma, dat op Mac-computers voorgeïnstalleerd staat. Echt onder de indruk van het programma lijkt hij echter niet te zijn. Al sinds 2019 werkt de ontwikkelaar daarom aan een applicatie voor Gmail op Mac. Aanvankelijk was dat programma enkel beschikbaar in een testversie waar nog wat haken en ogen aan zaten. Inmiddels zijn de plooien zo goed als gladgestreken en wordt de applicatie voor een breder publiek beschikbaar gesteld.

De applicatie maakt gebruik van de officiële Gmail-API, waardoor alle functies uit Gmail ook in het mailprogramma terugkomen. Dat is een hele verandering tegenover mailprogramma’s die het IMAP-protocol gebruiken. Wie bijvoorbeeld gebruik maakt van labels in Gmail, kan de mailbox niet op die manier beheren via applicaties die IMAP gebruiken.

Uitgelicht artikel Gmail Gmail zet kwaad bloed bij gebruikers met nieuw reclamebeleid

Dat Mimestream de Google-API gebruikt geldt niet alleen als het grootste voordeel van de mail-cliënt, maar ook het grootste nadeel. Omdat de applicatie geen gebruik maakt van het IMAP-protocol kunnen enkel Gmail-accounts met het programma gekoppeld worden. Wie dus meerdere e-mailaccounts van verschillende aanbieders moet beheren, slaat dit mailprogramma dus toch best over.

Mimestream-abonnement

Voor wie Mimestream wil proberen is het de eerste 14 dagen gratis. Na die 14 dagen kan je ervoor kiezen om een abonnement af te sluiten van $49,99 per jaar of $4,99 per maand. Omgerekend komt dat uit op €4,63 per maand. Wie meteen een jaarabonnement afsluit geniet tot 9 juni nog van 40% korting.

Stuur jij nog wel eens e-mails?

  • Ja, vaak (bijna dagelijks) (49%, 163 Votes)
  • Ja, regelmatig (4-5 keer per week) (22%, 73 Votes)
  • Ja, soms (1-3 keer per week) (19%, 64 Votes)
  • Ja, heel soms (paar keer/maand/jaar) (10%, 32 Votes)
  • Nee, nooit (1%, 4 Votes)

Aantal stemmen: 336

Laden ... Laden …

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business