Tips

Accounts verwijderen van je smartphone: zo doe je dat

accounts verwijderen smartphone
© iStock
Wil je je telefoon opsturen voor reparatie, hem doorverkopen of inruilen? We laten je zien hoe je accounts kan verwijderen.

Als je je telefoon uit handen gaat geven, dan is het belangrijk (en soms ook ‘verplicht’) om te zorgen dat je eerst al je accounts van je smartphone afhaalt, voordat je hem terugzet naar de fabrieksinstellingen. Je smartphone gewoon resetten naar de fabrieksinstellingen is dus niet altijd genoeg, want sommige gegevens kunnen dan eventueel toch nog achterblijven. Dit is goed om te weten. Het kan echter ook handig zijn als je helemaal klaar bent met bijvoorbeeld Facebook of Twitter en niet alleen de app wil verwijderen, maar ook het account van je smartphone af wil halen of als je een e-mailadres dat je niet meer gebruikt van de telefoon wil verwijderen.

De eerste drie stappen zijn voor Android-telefoons en de vierde stap is voor iPhones.

Stap 1 / Instellingen: Accounts en back-up

Om bij het overzicht van al je accounts te komen in Android, zal je eerst naar de instellingen moeten gaan. Vervolgens moet je naar het kopje ‘Accounts en back-up’ gaan, waar je alle opties voor het maken van back-ups vindt en waar je een optie voor het beheren van je accounts ziet staan.

Selecteer het kopje ‘Accounts en back-up’ in je instellingen.

Stap 2 / Back-up en Accounts beheren

Op het moment dat je accounts verwijdert van je smartphone kan er bepaalde belangrijke data mee verwijderd worden. Nu je dus toch in het menu ‘Accounts en back-up’ zit, kan je als je wil ook nog even een back-up maken voordat je accounts gaat verwijderen. Vervolgens kan je naar ‘Accounts beheren’ gaan om verder te gaan met het verwijderen van accounts.

Tik op ‘Accounts beheren’ voor een overzicht van al de accounts op je smartphone.

Stap 3 / Account wissen

Bij ‘Accounts beheren’ zie je als het goed is een overzicht met allerlei accounts waarmee je bent ingelogd op je toestel. Tik in dit overzicht een account aan dat je wil verwijderen en dan kom je op een nieuwe pagina met de optie om het account te synchroniseren of te wissen. Selecteer in dit geval dus ‘Account wissen’ en herhaal dit proces voor elk account dat je wil verwijderen. Vervolgens kan je dus nog resetten naar fabrieksinstellingen als je de telefoon uit handen gaat geven.

Selecteer een account dat je wil verwijderen en tik vervolgens op ‘Account wissen’.

Stap 4 / Accounts verwijderen van je iPhone

Op een iPhone ben je helaas geforceerd om je telefoon naar fabrieksinstellingen te resetten als je accounts verwijderd wil hebben. In dit geval moet je ook naar ‘Instellingen’ gaan (en kan je eerst eventueel bij ‘iCloud’ een back-up maken) en tik je op je naam. Op het scherm dat je dan te zien krijgt, zoek je naar ‘Zoek mijn’ en schakel je de ‘Zoek mijn iPhone’-functie uit, want dat is ook een vereiste als je de telefoon aan iemand anders afgeeft. Vervolgens ga je bij ‘Instellingen’ naar ‘Algemeen’ en kies je onderaan ‘Zet over of stel iPhone opnieuw in’. Als laatste klik je dan op ‘Wis alle inhoud en instellingen’ (en ga je ermee akkoord) om al je data, inclusief accounts, te laten wissen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business