White paper

Het gevaar van fouten in Excel

[Whitepaper] Van personeels- en budgetplanning tot Business Intelligence: spreadsheets worden voor allerlei zaken gebruikt, maar zijn ook zeer gevoelig aan foutjes. Een alternatief dringt zich op.
[whitepaper title=”Spreadsheets for planning? A popular tool needs help.” thumb_url=”http://contentz.mkt6278.com/lp/21028/166879/Spreadsheets%20for%20planning.jpg” download_url=”http://www.pages02.net/minocmediaservices/whitepaper/20160518_IBM_spreadsheet”]

De Excel-spreadsheet is een belangrijke tool voor veel bedrijven. Van personeels- en budgetplanning tot Business Intelligence: het programma van Microsoft wordt op vele manier omarmt. Helaas is het erg eenvoudig om een foutje te maken in Excel en dergelijke foutjes kunnen zonder controlemechanismen snel escaleren. Denk maar aan de kleine typefout die 10.000 supporters tijdens de Olympische spelen in Londen hun plaatsje kosten, of de Excel-fout die er voor zorgde dat het bedrijf TIBCO-software met 100 miljoen overschat werd bij een overname.

IBM erkent het gemak van spreadsheets en is zelf ook fan, maar wil het potentieel tot fouten in de kiem smoren. De spreadsheet in de bedrijfsomgeving heeft net dat tikkeltje extra nodig. In deze whitepaper legt het bedrijf uit hoe Performance Management de voordelen van de Excel-spreadsheet behoudt, maar de nadelen doet verdwijnen.

[/whitepaper]

 

Meer weten over dit onderwerp? Klik hier.

businessbusiness intelligenceexcelIBMitprofessionalspreadsheet

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals