Business

Ergonomie belangrijker dan ROI

Rusthuizen Z. A. Zuid-Limburg is een groep van vier woon- en zorghuizen, gegroeid uit een initiatief van de zusters Augustinessen in Sint-Truiden. Het doel van deze groep is aan senioren een kwaliteitsvolle maar ook warme begeleiding te bieden in een huiselijke omgeving.

Toen besloten werd om een nieuw gebouw op te trekken bij de Home Elisabeth, was dit voor directeur Guido Henckaerts meteen een uitgelezen kans om ook de communicatie-infrastructuur volledig te vernieuwen. De telefonie verloopt volledig over een VoIP-netwerk, en voor het verplegend personeel is een voice-over-WiFi-netwerk beschikbaar.

Dit heeft als concreet gevolg dat de verpleegsters voortaan met slechts één toestel moeten rondlopen in plaats van drie: vroeger hadden ze steeds zowel een draagbare telefoon nodig als een PDA om alles te kunnen invoeren in het centrale zorgsysteem, en een beeper om alarmsignalen te ontvangen. Nu hebben ze een smartphone die de drie functies combineert, en waarmee ze ook zelf een oproep om assistentie kunnen versturen.

Een gevoelige verbetering voor het verplegend personeel, en dat was de voornaamste drijfveer voor dit project. “We voorzien wel een ROI voor dit project,” aldus Guido Henckaerts, “maar voor dit project was ergonomie belangrijker dan ROI.”

De ROI zal onder meer uit de verlaagde hardwarekost komen, voorspelt Henckaerts: “Het verplegend personeel loopt met een HTC rond. Dat zijn geen goedkope toestellen, maar ze kosten nog altijd een stuk minder dan de beepers van voordien, die per stuk ruim vijfhonderd euro kostten.”

Uiteraard wordt het draadloos netwerk ook ter beschikking gesteld van de bewoners en bezoekers om draadloos te surfen en te mailen. “Dat is een aangename extra, die toch ook al zijn nut heeft bewezen", vertelt Henckaerts. “Onlangs was een vrij drukbezet zakenman hier om te waken over een familielid, en die bleef goed bereikbaar voor zijn collega’s en zakenrelaties.”

What’s smart
Een nieuw gebouw wordt aanleiding voor aangenamere werkomstandigheden, die bovendien op termijn nog een ROI opleveren.

Leveranciers
Hardware en diensten: Newtel
Software (voor integratie beheersoftware met HTC smartphone: Androme

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business