Business

Portugal is de oplossing voor het Belgische talententekort

Duarte Fernandes
© Duarte Fernandes, KWAN

Net als verschillende andere Europese landen heeft België te kampen met een crisis in de aanwerving van gekwalificeerde IT-professionals, omdat de markt verzadigd is en het erg moeilijk is om talent te behouden. Portugal is een oplossing voor deze behoefte en KWAN, een Portugees bedrijf dat gespecialiseerd is in outsourcing en nearshoring van technologische profielen, breidt zijn diensten uit naar dit land en heeft al twee grote Belgische klanten.

KWAN is gespecialiseerd in de toewijzing van professionals aan impactvolle en uitdagende technologische projecten en internationaliseert de Portugese diensten en talenten om zijn klanten in andere landen te helpen hun business te stimuleren en bedrijven meer contractuele flexibiliteit te bieden. Outsourcing is een troef omdat het een alternatief is voor bureaucratische vertragingen, installatiekosten en vaste contracten.

Naast de aanwezigheid in België heeft het bedrijf een directe relatie met Brazilië en de PALOP-landen als het gaat om het inhuren van internationaal talent, waardoor er meer middelen beschikbaar zijn.

Portugal is niet alleen een goede optie vanwege zijn uitstekende geografische ligging en goede infrastructuur, maar ook vanwege de nabijheid van de tijdzone, de kwaliteit en knowhow van zijn professionals, zowel op het gebied van technologie als talen, namelijk Engels en Frans, omdat het deel uitmaakt van het MIT-netwerk, Massachusetts Institute of Technology, en omdat het verschillende universiteiten heeft in de top 10 van de beste ter wereld. Het is ook economisch voordelig als je de gemiddelde salarissen van professionals vergelijkt met andere Europese landen. Om al deze redenen is het land een keuze geworden voor start-ups en grote technologiebedrijven om hun technische teams in een nearshore omgeving te vestigen.

“We hebben uitgeblonken in verschillende Europese landen, waar we technologische teams van topkwaliteit hebben gecreëerd voor kritieke en grootschalige projecten, vooral in België, waar we met onze partners vooral samenwerken om software-, QA-, data- en businessanalyseteams te creëren. Het is vanuit Portugal dat we het Europese technologische weefsel versterken, door het talent en de kwaliteit van de Portugese nearshore in te zetten voor het succes van onze partners,” zegt Duarte Fernandes, CEO van KWAN.

Enhesa – een bedrijf dat andere organisaties ondersteunt bij het voldoen aan eisen op het gebied van duurzaamheid en EHS (Environment, Health and Safety) – en een tweede bedrijf op het gebied van energie-infrastructuren vertrouwen al op KWAN in België. Het Portugese bedrijf heeft al 33 professionals aangesteld in de functies van Functional, Business en Data Analysts, Software Engineers, DevOps, Product Owners en Data Scientists.

In 2023 boekte KWAN een groei van 30 procent, wat overeenkomt met een omzet van meer dan 13,5 miljoen euro, en heeft momenteel een structuur van ongeveer 330 consultants.

Voor dit jaar mikt het op een omzet van meer dan 18 miljoen euro, en het is ook van plan om te blijven rekruteren om de doelstelling van 500 consultants tegen 2026 te bereiken en zijn uitbreidingsproject naar andere markten voort te zetten.


Dit artikel werd geschreven door een van onze partners en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

businesspartnerinfo

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals