Nieuws

NASA vraagt hulp van studenten voor maan- en Marstechnologie

De robots en de ruimtevaartuigen zouden een boost kunnen krijgen door de extra concurrentie...

Bij NASA is het momenteel alle hens aan denk om ervoor te zorgen dat hun bemande missies naar de maan en naar mars zo vlotjes mogelijk verlopen. Opvallend genoeg zoekt de ruimtevaartorganisatie NASA hun soelaas ook op de schoolbanken. NASA verzorgt namelijk momenteel een academische wedstrijd die universiteitsstudenten aanmoedigt om ruimtevaarttechnologie te studeren en ontwikkelen. De challenge kijkt vooral uit naar baanbrekend werk op het gebied van ruimtevaarttoestellen, ruimtemissies met robots en menselijke ruimtevaart. 

De prijzen zijn niet meteen om van achterover te vallen en situeren zich tussen 15.000 en 50.000 dollar maar NASA benadrukt dat de uitvindingen van de studenten niet noodzakelijk tastbaar moeten zijn, maar dat ze ook op zoek zijn naar ‘kennislacunes’. De voorstellen voor een mogelijk onderzoek moeten worden ingediend voor 24 april.  

De hele wedstrijd zorgt misschien niet voor een grote doorbraak in de maan- en Mars-expedities van NASA. Toch hebben dergelijke initiatieven in het verleden wel al gezorgd voor ondersteunende concepten binnen de missies. Zo zouden de deelnemers aan deze wedstrijd zich misschien kunnen focussen op de uitdagingen omtrent ruimtereizen.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business