NASA
NASA

De robots en de ruimtevaartuigen zouden een boost kunnen krijgen door de extra concurrentie...

Advertentie

Bij NASA is het momenteel alle hens aan denk om ervoor te zorgen dat hun bemande missies naar de maan en naar mars zo vlotjes mogelijk verlopen. Opvallend genoeg zoekt de ruimtevaartorganisatie NASA hun soelaas ook op de schoolbanken. NASA verzorgt namelijk momenteel een academische wedstrijd die universiteitsstudenten aanmoedigt om ruimtevaarttechnologie te studeren en ontwikkelen. De challenge kijkt vooral uit naar baanbrekend werk op het gebied van ruimtevaarttoestellen, ruimtemissies met robots en menselijke ruimtevaart. 

De prijzen zijn niet meteen om van achterover te vallen en situeren zich tussen 15.000 en 50.000 dollar maar NASA benadrukt dat de uitvindingen van de studenten niet noodzakelijk tastbaar moeten zijn, maar dat ze ook op zoek zijn naar ‘kennislacunes’. De voorstellen voor een mogelijk onderzoek moeten worden ingediend voor 24 april.  

De hele wedstrijd zorgt misschien niet voor een grote doorbraak in de maan- en Mars-expedities van NASA. Toch hebben dergelijke initiatieven in het verleden wel al gezorgd voor ondersteunende concepten binnen de missies. Zo zouden de deelnemers aan deze wedstrijd zich misschien kunnen focussen op de uitdagingen omtrent ruimtereizen.  


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here