Interview

Interview met Mitch De Geest (Citymesh): “We willen een groot stuk van de taart hebben”

ICT jaarboek interview met Citymesh over 5g in België
Beeld: © Citymesh / ICT Jaarboek.
De komst van 5G begint in België eindelijk in een stroomversnelling te raken. Met een vierde telecomspeler belooft het ook allemaal wat interessanter te worden. Wij gingen in gesprek met Mitch De Geest, CEO van Citymesh, rond hun plannen voor de toekomst.

De 5G-frequentieveiling werd in juni 2022 afgerond, en daaruit raakte bekend dat Citymesh de vierde speler op de Belgische telecommarkt wordt. Bij het bedrijf maakt men zich nu klaar om de volgende stappen te zetten, zo meldt De Geest. “We zijn volop bezig het team nu verder uit te breiden om de uitdagingen voor ons aan te kunnen. De focus ligt nu op het uitrollen van het netwerk, want we moeten natuurlijk eerst die fysieke infrastructuur gaan bouwen alvorens we diensten kunnen aanbieden. Het is niet omdat we die veiling hebben gewonnen, dat we morgen een aanbod kunnen geven. De doelstelling is om een 4.000-tal telecomsites uit te rollen binnen België over de volgende vijf jaar. Vandaag hebben we al honderden sites geïdentificeerd waar we onze eerste stappen kunnen zetten. We zijn vandaag al met dezelfde taken bezig als andere telecomspelers.”

“Het is niet omdat we die veiling hebben gewonnen, dat we morgen een aanbod kunnen geven.”

“Als je zo’n avontuur begint, dan doe je dat niet voor een handvol simkaartjes. Met Citymesh blijven we trouw aan onze visie van B2B. De echte waarde van 5G zit in de industrie. Alles zal verbonden zijn, en daar willen we met Citymesh een belangrijke rol in spelen. Samen met Digi willen we vooral het consumentenaanbod verzekeren, en daar is het de ambitie om een belangrijke speler te zijn en veel abonnees te hebben met een eerlijk aanbod tegen een eerlijke prijs. We willen een groot stuk van de taart hebben. Over tien jaren willen we een volledig performant telecomnetwerk hebben in heel België, zowel op vlak van telecom en energie-efficiëntie.”

“De echte waarde van 5G zit in de industrie. Alles zal verbonden zijn, en daar willen we met Citymesh een belangrijke rol in spelen.”

Groeikansen

Het opstarten van een volledig nieuw netwerk brengt wel enkele obstakels met zich mee, maar volgens De Geest biedt dit Citymesh enkel meer kansen. “Er is een stevige impact met de energiecrisis. We hebben wel het voordeel een greenfieldoperator te zijn en alles van nul te bouwen.

Interview met Citymesh over 5g in België
Beeld: © Citymesh. Mitch De Geest (CEO bij Citymesh) over 5G in België

Als telecomoperator willen we ervoor zorgen dat we rekening houden met wat onze rol is om het energie-efficiënt te doen. Zo vragen we ons steeds af hoe we kunnen toevoegen aan het duurzame karakter van ons telecomnetwerk. Hiermee kunnen we een extra bijdrage leveren aan de maatschappij, maar ook een concurrentieel voordeel bekomen.”

“5G is het telecomnetwerk van de toekomst en cruciaal om de maatschappij verder uit te kunnen bouwen.”

“Ik denk niet dat we veel schade zullen ondervinden in vergelijking met onze buurlanden. Er waren discussies tussen de gewesten omtrent de veiling en de vierde operator, maar deze vertragingen waren ook in andere landen te zien. Operatoren willen graag een zekerheid hebben op lange termijn alvorens ze aan die investering beginnen. Ik denk dat we als industrie nu wel een versnelling hoger gaan schakelen om die achterstand weg te werken. Daarnaast is er ook terughoudendheid vanuit de burgers rond 5G. Hun rechtstreekse voordeel is zeer klein, maar onrechtstreeks is dat gigantisch. We gaan naar een andere mobiliteit en logistiek systeem. 5G is het telecomnetwerk van de toekomst en cruciaal om de maatschappij verder uit te kunnen bouwen.”

Wil je meer weten over Citymesh? Neem dan een kijkje op hun website.

Lees meer in het TechPulse Business ICT Jaarboek 2022-2023

Dit interview verscheen oorspronkelijk in het TechPulse Business ICT Jaarboek 2022-2023. Je vindt in het ICT Jaarboek onder andere:

  • Smaakmakende en gedetailleerde informatie over de Belgische ICT-markt
  • Resultaten van een grootschalig exclusief onderzoek naar marktverhoudingen en trends
  • Diepgaande analyse en ongezouten opinie over de actualiteit
  • Interviews met managers van toonaangevende Belgische ICT-bedrijven

Je kan het ICT Jaarboek hieronder gratis downloaden:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business