Is het de moeite om te betalen voor je antivirussoftware? En welke betaalde antivirus moet je dan kiezen? We zetten er 9 op een rijtje.

Advertentie

Gratis antivirusoplossingen zijn er genoeg. Een perfect exemplaar zit er niet tussen, maar wie gratis beveiliging zoekt, kan kiezen tussen een heel aantal capabele en veilige exemplaren. Toch bestaan er nog een heleboel antivirussuites die wel geld kosten. Hoe rechtvaardigen zij de jaarlijkse abonnementskost? Hier vind je de beste antivirus in 2022.

Een antivirus voor je toestellen: essentiële bescherming

Wanneer je puur naar de antivirus- en antimalwarebescherming kijkt, is de meerprijs van een betaalde suite moeilijk te rechtvaardigen. De beschermingskwaliteit van gratis pakketten zoals Avira of Avast kan zich goed meten met die van de duurdere concurrentie. Gemiddeld gezien scoren betaalde suites net iets beter dan gratis edities, maar het verschil is meestal niet significant genoeg om tussen 30 en 60 euro per jaar in de plaats van 0 euro per jaar uit te geven.

Wat wel opvalt, is de technische kwaliteit van de betaalde bescherming. De betere betaalde suites zijn bijzonder mild voor je systeem. Op iets slappere of oudere computers zal dat verschil significant zijn, maar ook op een high-end systeem is het leuk te weten dat je antivirusbescherming niet meer van je CPU vergt dan strikt noodzakelijk is.

De echte verkoopargumenten overstijgen de pure antivirusbescherming. “Net iets beter” volstaat niet voor veel mensen om de kredietkaart boven te halen, dus gooien ontwikkelaars van betaalde antivirussuites het over een andere boeg.

Gratis vs betaald

Om te beginnen zijn vrijwel alle betaalde suites een stuk gebruiksvriendelijker dan hun gratis varianten. Nog belangrijker is echter het assortiment aan extra functies dat bij in het pakket zit. Denk aan een firewall die het werk van de ingebouwde versie van Windows overneemt, wachtwoordkluizen, ransomware-bescherming, identiteitsbescherming, gespecialiseerde omgevingen om online bankieren te beveiligen en soms zelfs online back-upoplossingen.

Een goede antivirussuite doet meer dan wat strikt noodzakelijk is. De extra beschermingslagen geven bijkomende gemoedsrust en de bijkomende tools komen vaak van pas voor wie zich een veilige internaut wil noemen. Dat een betalende antivirusoplossing je computer niet gebruikt als reclamebord, is voor veel mensen ook een investering waard.

“Een goed anti-virus pakket doet meer dan de standaard functionaliteiten.”

Overzicht

In de korte reviews die volgen leggen we een extra focus op de bijkomende functies. De kwaliteit van de antivirusbeveiliging blijft echter het voornaamste. Aangezien een groot deel van de abonnementskost toch gaat naar bescherming die je ook gratis kan downloaden, verwachten we nagenoeg perfecte resultaten op alle belangrijke criteria. Van veiligheid over gebruiksvriendelijkheid tot systeembelasting.

Aangezien een groot deel van de abonnementskost toch gaat naar bescherming die je ook gratis kan downloaden, verwachten we nagenoeg perfecte resultaten op alle belangrijke criteria.

We testten iedere suite zelf op gebruiksgemak, maar voor de technische kant van het verhaal vertrouwen we op de resultaten van onafhankelijk testlabo AV-Test. Het onderzoek van AV-Test voldoet aan de vereisten van de Anti-Malware Testing Standards Organization. Die bepaalt objectieve testmethodes, zodat resultaten consistent zijn voor iedereen die ze volgt. Samengevat wil dat zeggen dat de tests eerlijk zijn en al jaren consequent verlopen.

De stukken hieronder zijn niet bedoeld als dieptereview van ieder pakket. Zie ze eerder als een overzichtelijk hulpmiddel bij het maken van een keuze voor je volgende betaalde pakket. Onderaan in dit stuk geven wij ter illustratie onze eigen keuze van de redactie mee.

Disclamer:

We beseffen ook dat niet alle antivirussuites in dit stuk verwerkt zitten. We maken een selectie van wat wij op dit ogenblik de meest relevante programma’s vinden. Antiviruspakketten die vooral bekend staan om hun gratis varianten, bespreken we in een afzonderlijk stuk. Maar welke premium antivirus is nu jouw geld waard?

De beste antivirus in 2022

Welke antivirus kies je?

Vipre

 • Functies: anti-malware, anti-spyware, anti-ransomware, AV-test topproduct, automatische updates, realtime scans
 • Platformen: Windows & Mac
 • Prijs: Vanaf 12,99 euro (eerste jaar)

Norton

 • Functies: virusscanner, firewall, wachtwoordmanager, cloudopslag, ouderlijk toezicht, VPN, SafeCam, tot 10 apparaten aansluiten, Dark Web Monitoring (nieuw)
 • Platformen: Windows, Mac, Android, iOS
 • Prijs: 29,99 euro tot 59,99 euro per jaar

Norton haalt steevast goede scores bij gebruikersreviews. Deze antivirussoftware is dan ook één van de meest uitgebreide en betrouwbare programma’s die je kan vinden. De scanner detecteert bedreigingen met een uitzonderlijke accuraatheid. Op zijn website belooft Norton zelfs een accuraatheid van 100%. Je bent beschermd tegen virussen, spyware, malware en ransomware. Norton biedt vier formules aan.

Met het basisabonnement Norton 360 Standard kan je één Windows- of Mac-laptop beveiligen. Je krijgt naast de scanner ook nog een firewall, passwoordmanager en beperkte cloudopslag (2GB) ter beschikking. Met de duurdere formules kan je tot 10 apparaten aansluiten (ook Android en iOS), je cloudopslag uitbreiden tot 75GB en gooit Norton er nog een VPN-dienst (voor max 10 apparaten), SafeCam (enkel pc) en ouderlijke functies bovenop. Welk abonnement je ook kiest, met Norton antivirus krijg je een betrouwbaar totaalpakket dat je apparaten maximale bescherming biedt.

AVG

 • Functies: nauwelijks foutieve detecties, uitstekende bescherming, anti-ransomware, anti-phishing
 • Platformen: Windows, Mac, Android, iOS/iPadOS
 • Prijs: Vanaf 59,99 euro

AVG is één van de minst opdringerige antivirus-oplossingen op de markt. Als de software je lastig valt, dan zal dat met een legitieme beveiligingswaarschuwing zijn. Op het vlak van bescherming scoort AVG doorgaans erg goed. In de vorige test dipte de score van het programma een klein beetje naar 98 procent, maar ondertussen heeft AVG die kleine slipper alweer rechtgetrokken. In de laatste controle hield het 99,9 van alle malware tegen, en kan zo zonder problemen naast de veiligste programma’s geplaats worden.

Bitdefender

 • Functies: virusscanner, firewall, anti-phishing, VPN, beveiligde internetverbinding, batterijzuinig, tot 5 apparaten aansluiten
 • Platformen: Windows, Mac, Android, iOS
 • Prijs: 29,99 euro tot 64,99 euro per jaar

Ook Bitdefender wordt door veel experts zonder enige aarzeling aangeprezen. Het programma telt wereldwijd 500 miljoen gebruikers, dat wil wel wat zeggen. Net als Norton biedt Bitdefender een totaalbescherming tegen verschillende types bedreigingen. De scanner is zeer accuraat in het opsporen van bedreigingen, en de firewall toont zich effectief tegen het weren van malware. Bitdefender wil voornamelijk je online sessies veiliger en aangenamer maken. Het programma zal frauduleus ogende websites blokkeren voor wie in een phishingval dreigt te lopen en het biedt ook een navigator aan om digitale transacties in een beveiligde omgeving uit te voeren.

Net als Norton heeft Bitdefender een ingebouwde VPN-dienst om anoniem te surfen. Met die functies houdt Bitdefender je inlog- en kredietkaartgegevens buiten het zicht van online snoodaarden. Bitdefender heeft ook zeer beperkt impact op de prestaties van je apparaat. De software schakelt naar een soort rustmodus wanneer je aan het gamen of streamen bent, zonder dat het zijn taken verwaarloost. Tegenwoordig heeft deze antivirus ook oplossingen voor Apple-toestellen.

Bullguard

 • Functies: goede prestaties, firewall, ouderlijk toezicht, kwetsbaarhedenscanner, games booster
 • Platformen: Windows, Mac, Android
 • Prijs: Vanaf 29,99 euro

BullGuard krijgt erg goede scores van onafhankelijke testlabs. Van de laatste 12 tests van Virus Bulletin nam BullGuard deel aan zeven, waar de software telkens een VB100-certificaat kreeg. Bij AV-Test kreeg de software 16,5 punten op 18 en AV-Comparatives beloonde BullGuard tweemaal met een Advanced+- en drie keer met een Advanced-certificaat.

McAfee

 • Functies: virusscanner, firewall, veilig surfen, cloudopslag, baterijzuinig, identiteitsbescherming, 24/7 support, tot 10 apparaten aansluiten
 • Platformen: Windows, Mac, Android, iOS
 • Prijs: 29,95 euro tot 39,95 euro per jaar

McAfee schuwt de grote beloftes niet op zijn website. Ze pronken graag met de vele awards die ze al hebben gekregen. De software zou je voor de volle honderd procent moeten beschermen tegen virussen, malware, ransomware etc. Slaagt het programma er niet in die belofte waar te maken, dan betaalt McAfee je je geld terug. Het programma bevat de features die we ondertussen wel kennen. Een scanner om bedreigingen te detecteren en te verwijderen, en natuurlijk ook een firewall om malware tegen te houden.

McAfee biedt eveneens een wachtwoordmanager aan en de nodige tools om jezelf tijdens het surfen te beschermen, en cloud storage voor het bewaren van bestanden. Wil je voorkomen dat je identiteit kan gestolen worden, dan dien je wel een duurder abonnement te kiezen. Over die abonnementsprijzen gesproken: die zijn wel vrij hoog in vergelijking met andere diensten. Voor een individuele gebruiker is McAfee niet de meest budgetvriendelijke optie. Voor het beveiligen van slechts één apparaat ben je toch al bijna 70 euro per jaar kwijt (afhankelijk van tijdelijke deals). Het familie-abonnement kan wel een goede keuze zijn voor grotere huishoudens.

Panda

 • Functies: virusscanner, firewall, wifi-bescherming, ouderlijke controle, gegevensbescherming, wachtwoordgenerator, VPN, cleanup, updatebeheer
 • Platformen: Windows, Mac, Android, iOS
 • Prijs: 34,99 euro tot 118,99 euro per jaar

Wie is er nu niet dol op panda’s? Panda biedt alles wat je van een antivirussoftware verwacht. Zoals elke aanbieder pakt Panda op zijn website uit met tests en onderzoeken die aantonen dat zij de enige scanner hebben die 100% accuraat is. De scanner zal je inderdaad beschermen tegen de klassieke bedreigingen. Panda heeft ook enkele unieke features die we bij de vorige softwareprogramma’s zagen (beschikbaarheid hangt af van het abonnement dat je kiest). Zo spoort de scanner niet enkel naar bedreigingen binnen je apparaat, maar zal het ook een veiligheidsanalyse maken van je wifi-connectie.

De Panda-software speelt ook voor kuisploeg, want het zal ook programma’s gaan opkuisen als die een impact hebben op de prestaties van je apparaat. Panda biedt een zeer uitgebreid en performant programma, al vinden het standaardabonnement toch vrij beperkt. Voor bescherming tegen externe aanvallen moet je al een duurder abonnement nemen, wat bij andere software in het basispakket zit. Ook voor de wachtwoordmanager en identiteitsbescherming dien je een meerprijs te betalen. De VPN-dienst zit wel bij alle abonnementen inbegrepen.

Avast Antivirus

 • Functies: virusscanner, firewall, wifibescherming, cloudanalyse, game-modus, tot 10 apparaten aansluiten, VPN*, antitrackmodus*, browse*- en gegevensbescherming*, cleanup*, update*- en batterijbeheer* (* = apart abonnement)
 • Platformen: Windows, Mac, Android, iOS
 • Prijs: gratis tot 79,99 euro per jaar

We hebben ons eerder negatief uitgelaten over het gebruiken van gratis antivirusscanners. Maar Avast toont dat niet elk gratis programma minderwaardig hoeft te zijn. Avast stopt opvallend veel features in zijn gratis abonnement. De intelligente scanner legt een rem op de verspreiding van virussen en brengt deze via de CyberCapture onmiddellijk naar de cloud voor verdere analyse. De software gaat ook op zoek naar mogelijke kritieke lekken in je systemen en wifi-verbinding waarlangs malware zou kunnen binnensluipen. Dat alles wordt gegoten in een gebruiksvriendelijke en eenvoudige userface.

Bovendien steunt Avast op zijn wereldwijde netwerk van 400 miljoen apparaten. Een onbekende dreiging wordt onmiddellijk doorgegeven aan alle apparaten zodat zij extra alert kunnen zijn. Avast heeft ook wel zijn beperkingen. Het dashboard durft je wel eens te overladen met storende pop-ups. Die kan je gelukkig wel uitzetten door de gamemodus in te schakelen. Een ander probleem is dat Avast je altijd zal proberen overtuigen om over te schakelen naar een betalend abonnement. Die raden we minder aan, omdat Avast beveiligings- en privacyfeatures als aparte abonnementen en niet als totaalpakketten verkoopt.

Kaspersky Security

 • Functies: degelijke (basis)bescherming, Anti Phishing, overzichtelijke interface, geen reclame, minimale impact op je systeem
 • Platformen: Mac, Windows, Android, iOS/iPadOS
 • Prijzen: Vanaf 29,95 euro

De gratis antivirus van het Russische beveiligingsbedrijf maakt gebruik van dezelfde engine als het betalende pakket, dat van AV-Test op alle vlakken een perfecte score krijgt. De 0-day- en malwarebescherming toonde zich tijdens de tests waterdicht en van valse positieven is geen sprake. De impact van Kaspersky’s suite op de prestaties van je computer zit bovendien ver onder het gemiddelde.

Naast de optie voor een volledige (of gedeeltelijke) scan van je systeem, biedt Kaspersky Free realtime monitoring van bestanden, webverkeer, e-mail en chatberichten, en kan je ook gebruikmaken van de ingebouwde VPN via Hotspot Shield. Die is wel beperkt tot 200 MB per dag en je kan zelf de locatie van de VPN niet kiezen. Daarvoor moet je bij het premium aanbod van deze antivirus zijn. Evenals voor zaken als parental controls, een sandbox voor online bankieren, firewall en applicatiemonitor.

Microsoft (Windows) Defender

 • Functies: realtime scanner, firewall- en netwerkbeveiliging, anti-phishing, ouderlijk toezicht, hardwarebeveiliging
 • Platformen: Windows & Mac (voor bedrijven)
 • Prijs: Gratis

Nog geen antivirus naar wens gevonden? Volgens de meest recente tests van AV-Test is Windows Defender een van de betere antivirussoftwarepakketten op de markt. Windows Defender wordt standaard meegeleverd met Windows 10 en Windows 11. AV-TEST, de Duitse organisatie die al jaren onafhankelijk tests uitvoert op antiviruspakketten, heeft tussen september en oktober 2021 uitgebreide analyses gemaakt van de meeste recente antiviruspakketten op de markt.


30 REACTIES

 1. Net als bij voorgaande vergelijkingen mis ik ook nu weer een vergelijking van de kosten van verlenging na een jaar. Eset mag dan bijvoorbeeld duur lijken maar voor ietsje meer als een tientje kun je die na een jaar verlengen! Zelfs voor meerdere gebruikers (familie of meerdere pc’s/laptops). De opmerking “Gemiddeld gezien is Eset niet de lichtste antivirusoplossing, maar nergens is de impact op de snelheid van je computer echt dramatisch” vind ik wel iets te zwaar aangezet. Met een redelijk snelle PC, zelfs die van enkele jaren oud merk je amper dat Eset draait. En in de nieuwe versie 10 wordt je ook nog eens gewaarschuwd voor een onveilig lokaal netwerk of een router die qua firmware achterhaald is. En tenslotte: Eset Internet Security biedt de mogelijkheid om ingaand verkeer van websites naar keuze te blokkeren. Op die manier is het als een betere adblocker te gebruiken.

  • Ik heb ook veel virusscanners getest en Webroot werkt voor mij prima, niet belastend en gebruiksvriendelijk. Blijf ik zeker gebruiken!

  • Ik gebruik ESET ook al jaren na problemen met Norton en AVG en ik kan alleen maar beamen dat je niet merkt dat het in de achtergrond draait en hij herkent / verwijdert ook meer virussen dan de meeste andere pakketten. Ook interessant is dat je manueel veel meer mogelijkheden hebt, ook makkelijk kan zien welke toestellen allemaal in je thuisnetwerk zitten en ze desnoods kan verwijderen en een beveiligde webomgeving voor PC Banking, … en als je een beetje zoekt, ben je voor een € 10 per jaar per computer beschermd.

 2. Elke virusscanner die je alleen maar kan betalen met een credit card, valt voor mij door de mand:
  PCMag.com Daily News 5 dec 2016:
  ‘Guessing Attack’ Bypasses Credit Card Security in 6 Seconds
  There is no magic bullet to fix this problem.

 3. Webroot is de eerste antivirus software waar ik tevreden over blijf , ook na bijna 2 jaar gebruik. Stil, snel, degelijk, weinig belasting voor het geheugen, geen pogingen om me steeds weer ook nog iets nieuws aan te smeren. vreemd dat deze niet getest wordt.

 4. McAfee, Avast en Kapersky heb ik van mijn pc verwijderd, wegens onnauwkeurig en te belastend. Ik heb toen Sophos geprobeerd, dat was pas een echte ramp. Uiteindelijk werd heet G-Data.(na avast 8 virussen verwijderd 🙂 ) Het is Duits en dus was ik heel sceptisch (ik rij niet in een BMW, Audi of Mercedes), omdat ik functioneel ben. Uurlijks bijna een update. Nu de PC-cleaner dagelijks sweept, is de snelheid van mij PC verdubbeld. Ook back-up en herstel is geïntegreerd. Ook een schredder. Firewall exceptions , apparaatcontrole, boot manager,.. Mijn Portable is 7 jaar oud en heeft nooit zo vlot gedraaid MET een virusscanner geïnstalleerd. Onduidelijke interface ? Ik dacht dat mijn Smart TV iets ingewikkelder ineen zit. Dit is idd het enige antiviruspakket waar ik momenteel voor wil betalen. Ik heb nog wel wat andere zaken te doen op mijn PC.

  • Inderdaad GData gebruik ik al 10 jaar op 3 computers en al 5 jaar op 3 Android toestellen.
   Over 1 ding wordt in deze test gezwegen. Alle onderzoeken zijn gebeurd met een programma dat op “automatisch” staat.
   Nooit wordt er eens gesproken of je de virusbescherming kan uitzetten en/of nog het belangrijkste is het zelf baas zijn over het inkomend en uitgaand verkeer via de firewall. Soms kan je software installeren waarvan je niet wilt dat die zich (nooit) op internet begeeft. Dan is het plezant dat als gebruiker in de firewall de uitgaande data (voorgoed) zelf kan blokkeren. Soms is het ook handig om even de virusbescherming af te zetten. Antivussen zonder firewall tel ik niet mee.
   Ik heb veel van deze antivirussen geprobeerd/getest.
   Alleen GData en Eset hebben een firewall die je op “manueel” kan zetten en dan zijn er veel mogelijkheden met die 2.
   Bij de meeste antivirussen kan je wel de antivirusbescherming uitzetten, maar de firewall, indien aanwezig, dat is wat anders.
   Voor mij blijft GData de nummer 1.
   Onbegrijpelijk dat die niet in deze test zit.

   • Bij mij komt er geen andere binnen. Zij zijn ook de “uitvinders” van de “antivirus”.
    Ik gebruik G Data sinds 2004, toen nog AntiVirenKit, op al mijn toestellen.
    Het probleem met deze reviews is het feit dat ze niet echt onafhankelijk zijn.
    Aan alles hangt een prijskaartje en betaal je dat niet, doe / tel je niet mee.
    G Data wordt wel degelijk getest in de onafhankelijke test, maar niet in de “onafhankelijke” reviews.

    • Inderdaad Danny. uBlock blokkeerde bij mij de doorverbinding van alle knoppen hierboven “Koop op…”. Ik heb ublock afgezet en ik heb op al die doorwijsknoppen geklikt. Ik heb dus alle antivirus websites gezien.
     Verbazingwekkend is wel dat ze allemaal kortingen gaven tot wel 50%.
     Net zoals jij schrijft is dit een koopgids en kan je “de 9 beste” met een korreltje zout nemen.

 5. Ik heb ook veel virusscanners getest en Webroot werkt voor mij prima, niet belastend en gebruiksvriendelijk. Blijf ik zeker gebruiken.

  • Ja, AVG werkt prima hier en heeft ook goede scores. Niet de beste maar die labscores zijn toch overdreven want zo werkt het niet in de echte wereld + de AV’s weten wel hoe ze goede scores daar moeten halen en zo goed scoren ze dan ook weer niet zo goed als we de testen van mrg-effitas erbij halen. Kasper scoort dan wel goed als AV maar is uitermate slecht om zelf AppControl in te stellen en zo ook heeft de firewall een bug. Heb de versie 2016 & 2017 uitgetest en de regels die ik ingeef blijven niet staan in de 2017 en bij allebei de versies valt het internet soms uit hier. Ivm. die AppControl bug heb ik dit doorgegeven aan hun klantendienst en zei zeiden ronduit dat ze het weten maar wordt geen oplossing voor gevonden voor versie 2017. Pas in 2018 zou dit opgelost worden maar dan reikten ze me al de beta versie van 2018 aan met bijhorende opmerking dat die ook nog een bugje heeft. Zo ook op Kasper forum klagen ze over deze bug want die zit er wel degelijk in alle versies 2017 en zo ook nog eentje in 2018. Dus die Russen mogen hunne brol houden en is inderdaad ook te belastend. Heb er laatst +-10 uitgetest en de goede qua prijs/kwaliteit vind ik AVG, ESET en Norton.

 6. Geen Avira? De door vele websites dit jaar als beste betalende oplossing?
  Bitdefender heb ik nu. Persoonlijk niet zo tevreden over de firewall. Die heeft rare trekken. Van tijd tot tijd werkt de windows netwerkdetectie niet met de firewall aan.
  Eens die uit staat is er geen probleem.
  Plots gaat die dan terug wel, een tijd later gaat het weer niet.
  Dus wat voor settings het zouden zijn weet ik niet.
  Na wat googlen merk ik dat ik de enige niet ben, maar een oplossing blijft uit.

  • Inderdaad! Was product van het jaar 2016 bij AV-Comparatives:

   Avira is Product of the Year this year, receiving Advanced+ awards in all 7 tests. It wins joint Gold Awards for the File Detection and Performance Tests, Silver for the Malware Removal Test, and joint Silver for the Real-World Protection Test. The menu panel on the left-hand side of the window provides easy access to all the program’s features.

 7. Ik heb ooit Norton gekocht, het duurste pakket dat ze aanboden. Eén maand voor de vervaldag krijg ik een melding dat er een virus gevonden is ( de naam ontsnapt me even ). Ik krijg van Norton – raar maar waar ! – de melding dat ze het virus wel hebben ontdekt, maar het NIET konden verwijderen ( bij ons zeggen ze dan : allore krakkelare mio klompo ! ). Op internet gezocht : Panda had een gratis tooltje om het virus te verwijderen. En nu komt het : Norton update automatisch, ik dacht dus : laat me eerst eens manueel updaten, misschien is er toch een oplossing… Helaas pindakaas : ik kon ( één maand voor de vervaldag ! ) NIET meer updaten of ik moest mijn abonnement verlengen. Als een firma dàt soort praktijken toepast : never ever again ! Ik heb nu al enkele jaren de volledige Kaspersky-suite, en die software doet gewoon wat ik er van verwacht. Een goede raad : ga, vooraleer je je abonnement verlengt, eerst eens kijken waar ze het goedkoopst zijn : je kan tot bijna de helft besparen als je Kaspersky kan downloaden via Franse/Duitse/Engelse/Amerikaanse sites. De taal mag dan natuurlijk geen probleem zijn, maar zo’n obstakel is dat toch niet voor een gemiddeld verstandig mens. De mijne komt dit jaar uit Engeland, maar ook een Duitse ( officiële ! ) versie kan bijna 50% goedkoper zijn dan wat je hier betaalt. Caveat emptor !

  • Norton heeft in het verre verleden tijdens een update men pc ook eens goed gehad en nadien ook niet meer op de pc gehad maar vond het voor dit geval wel goed. Ze zijn er toen ook even uit geweest ivm. reorganisatie en behoren nu wel weer aan de top. Zelf heb ik er veel uitgeprobeerd en Kasper 2017-2018 heeft een bug die ze er niet uit (willen) krijgen. Als je de 2017 nog hebt probeer maar eens AppControl in te stellen met je eigen regels. Heb daar weken aangezeten om alles in kaart te brengen en goed in te stellen maar is één en al puinzooi en ze weten ervan maar doen er niets aan. Zijn er vele die dit probleem hebben en staat ook duidelijk op het forum van hun te lezen. Vind ik persoonlijk ook niet kunnen van zo’n top product zoals het lijkt uit de lab resultaten en hier had ik problemen met het internet tijdens surfen. Viel gewoon uit en heb eens alles van Kasper uitgezet en nog altijd hetzelfde totdat ik het verwijderde en probleem was opgelost. En volgens de analyses van HowToGeek is het al ene beveiligingslek als je hun extensie, maar ook van andere AV’s, laat installeren in je browser. Zoek maar eens op ‘howtogeek How to Get Rid of Kaspersky’s Notifications, Sounds, and Bundled Software’

  • Al een paar jaar gebruik ik het ene jaar Kaspersky Internet Security en dan eens Bitdefender Internet Security en van beide ben ik zeer tevreden.

   Het hangt van het moment af wanneer ik een nieuwe licentie nodig heb en een van beide een interessante promotie heeft, een schappelijke prijs en meer dan 1 jaar bescherming en meerdere computers beveiligen geeft dan de doorslag.

   In het verleden heb ik een paar keer Norton Antivirus en Norton Internet Security gehad.
   In de tijd dat Norton nog van Peter Norton was vond ik dit een schitterende scanner, maar toen het werd overgenomen door Symantec heb ik daar problemen mee gehad, ongelofelijk.

   Elke keer blokkeerde hij programma’s, downloads of verwijderde wel iets belangrijk.
   Bijna wekelijks was er een crash van Norton en moest ik toen een herstel cd downloaden om het terug te herstellen, met als resultaat dat Norton terug werkte maar dan was er een of andere functie van Windows vernield met weer als resultaat dat ik elke keer een image moest terugzetten.

   Ik was ooit een programma aan het schrijven en ineens was het verdwenen, Norton vond het een virus en het moest verwijderd worden.
   Waar bemoeide Norton zich eigenlijk mee, het was een onschuldig CD menu programma en zeker GEEN virus.

   Ongeveer een drietal maanden heb ik Norton gebruikt en dan heb ik van pure misère een andere scanner moeten installeren, toen waren alle problemen achter de rug.
   En dat was toen nog een gratische scanner, Avast Antivirus Free.
   Nee, ik had geen goesting meer om nog eens geld weg te smijten voor een inferieure scanner.
   Voor mij sindsdien en nu, nooit nog Norton.

   • Inderdaad GoldBit, Norton was goed toen het nog van Norton was.
    Symantec wou Norton antivirus eigenlijk laten doodbloeden en afvoeren, maar omdat het zo een cashcow bleek door het goede werk van Peter Norton werd het behouden en is het in een gedrocht veranderd. Nu wordt het zelfs geleverd met een ongevraagde cryptominer die zo veel winst afroomt dat het voor de miner een verlies is. Dat zegt voldoende over Symantec me dunkt.

 8. Bitdefender total Internet Security is voor mij al jaren de beste keuze.
  ik gebruik dit op totaal 9 apparaten waaronder ook mobiel.
  Fantastisch pakket met ook hulp programma’s. Heel veel mogelijkheden mbt beveiliging.
  ok, wellicht teveel mogelijkheden voor de doorsnee gebruiker echter komt zeker ook internationaal als een van de beste uit de bus. Acceptabel gebruik van resources, safepay en ook VPN mogelijkheden.
  Is zeker een overweging waard.

  • Dag Stef,

   De gratis Windows 10-scanner biedt je zeker een goede basisbescherming en zal voor dagelijks gebruik volstaan. Betalende programma’s gaan gewoon nog een ‘stapje verder’.

 9. Ik gebruik Panda Dome, ik zie hier nergens commentaar van.
  Is dit beter dan de in Windows 10 ingebouwde Windows Defender, of is deze niet goed genoeg?

 10. nu Engeland niet meer in de EU zit had ik liever een Europese virus scanner .
  welke is dat en zijner?

 11. VOOR TECHPULSE. Dat is niet prettig
  Wanneer ik hierboven op de knop “Koop op ….” bij elk antivirus-pakket klik dan wordt door “uBlock” de link geblokkeerd’.
  Dit krijg ik te zien:
  uBlock₀ heeft het laden van de volgende pagina voorkomen:
  https://redirect.viglink.com/?key=a623c8d37557a4caf6bf41b3dd5407f3&cuid=wct2203161750wsd6i&u=https%3A%2F%2Fwww.avast.com%2Fnl-be%2Fpremium-security
  vanwege het volgende filter:
  ||viglink.com^
  Gevonden in: Peter Lowe’s Ad and tracking server list
  Strenge blokkering voor “redirect.viglink.com”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here