We lieten de OPPO Find X2 Pro uittesten door vijf van onze lezers. Dit is hun hun oordeel.


Via TechPulse kreeg ik de kans om de nieuwe OPPO Find X2 Pro eens uit te testen voor twee weken. Mijn conclusie over dit toestel na deze twee weken? De beste android smartphone die ik reeds heb mogen gebruiken met nog enkele kleine verbeterpuntjes.

Uit de doos

Mijn eerste indruk was meteen positief. Een straightforward doos met premium design en enkele leuke verrassingen erin. Bij deze smartphone krijg je niet alleen een passend silicone case en extra screenprotector, maar ook een set stijlvolle oortjes. Helaas geen draadloze oortjes, maar wel één met een usb-c aansluiting, een slimme oplossing van OPPO om geen headphone jack te moeten voorzien op de toestel zelf. Na een korte test vond ik de oortjes wel comfortabel zitten, maar de geluidskwaliteit viel wat tegen door gebrek aan lage bastonen. Ik hou het toch liever op mijn huidige draadloze oortjes.

Design en scherm

Nu naar het toestel zelf. Dit was wel meteen raak! Het toestel voelt licht en comfortabel aan in de hand, ondanks zijn grotere omvang. De gebogen schermranden zijn er niet alleen voor het design, maar dragen bij aan een betere ligging in de hand. Dit was nieuw voor mij, maar ik was meteen verkocht. Ook tijdens het gebruik storen de schermranden me niet en op deze twee weken heb ik geen last gehad van “accidental touches” zoals de eerste generaties van zulke schermen wel vaker hadden.


Daarnaast ben ik ook enorm verrast door het scherm zelf, een QHD AMOLED scherm met 120Hz refresh rate. Dit is met voorsprong het beste scherm dat ik reeds heb gezien. Alleen al aan de standaard ingestelde achtergrond merk je meteen de extra pixels die je niet terugvindt in een reguliere 1080p HD display. Het is echt een plezier om videos op dit toestel te bekijken, ook dankzij de uitstekende stereo speakers op dit toestel. Een tweede verrassing voor mij was de meerwaarde van een hogere refreshrate van 120Hz. Hierdoor voelt het toestel een heel stuk sneller aan en hij reageert meteen op elke aanraking. Er is duidelijk geen geld bespaart op het scherm!

Specificaties

Voor het eerst voelt het aan dat een smartphone sneller gaat dan wat je zou verwachten. Dit OPPO toestel bevat de nieuwe Snapdragon 865-processor gecombineerd met maar liefst 12GB RAM-geheugen! Geen enkele applicatie hapert op dit toestel en van wachten tijdens een laadscherm is bijna geen sprake meer. Over wachten gesproken, de batterij is volledig opgeladen onder 40 minuten dankzij de 65W lader. Dat moet ook een record zijn! Dit komt zeker van pas in de ochtend als je merkt dat je hem bent vergeten op te laden. De batterijcapaciteit is voor mijn gebruik zeker voldoende en ik kwam zonder problemen twee dagen toe met één oplaadbeurt. Dit kon nog wel eens tegenvallen met een 120Hz scherm, maar het toestel kan zijn refresh rate dynamisch aanpassen en ’s nachts gaat hij automatisch in een stand-by batterijbesparingsmodus. Slim gezien!

Camera’s

Aan de achterkant van het toestel zit ook een aardige camera setup waar je niet langs kan kijken. Hij bevat een 48MP hoofdcamera, een 48MP ultra-groothoek camera en een 13MP telefoto camera. Dat is premium kwaliteit voor in elke situatie. Elke foto is meteen haarscherp en de kleuren kwamen steeds natuurlijk over. Met de OPPO Find X2 Pro kan je zelfs tot 60 keer digitaal inzoomen wat meer dan ruim voldoende is en verbazingwekkende foto’s oplevert. Ook de nachtmodus was verrassend goed, voorbij het punt waar de camera’s zelfs meer zien dan wat je zelf kan zien in het donker. Daarnaast heeft hij ook een uitstekende selfie-camera van 32MP met allerlei opties. Kortom, een camera setup waarmee iedereen tevreden is.

Verdict

Mijn twee weken met dit toestel waren enorm positief en zou hem met veel plezier inruilen voor mijn huidige smartphone. Hij ondersteunt 5G wat hem future-proof maakt en bevat allerlei leuke snufjes zoals gebaren, slimme auto functies, een slimme zijbalk met snelkoppelingen en veel meer. Een enige minpuntje dat mij wel stoorde is dat dit model geen dual-sim ondersteuning heeft, wat een dealbreaker kan zijn voor sommige. Maar verder dan dat is de OPPO Find X2 Pro een absolute aanrader!

Deze review is geschreven door Jeroen Meykens.