RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • Aangenaam en prachtig 120Hz QHD+ AMOLED-scherm
  • Enorm snel door Snapdragon 865 en 12GB RAM
  • Batterij van 5% naar 100% in 35 minuten
  • Alle camerafuncties
CON
  • Duur voor een smartphone
  • Geen 3.5mm koptelefoonaansluiting of dongle voor minder recente oortjes

We lieten de OPPO Find X2 Pro uittesten door vijf van onze lezers. Dit is hun hun oordeel.


De voornaamste reden dat ik me kandidaat heb gesteld voor deze review is simpel. Zijn de specificaties van een peperdure smartphone voldoende om die hoge prijs te verantwoorden? Ik heb geprobeerd om mijn eigen ervaringen zo goed mogelijk weer te geven in deze review en om alvast een tipje van de sluier op te lichten: ik heb me heel hard geamuseerd met dit toestel!

Uit de doos

“Wow, wat een groot toestel!”, was mijn eerste gedachte wanneer ik de doos opende. De OPPO heeft namelijk een (gigantisch!) 6,7 inch – scherm. De hoge helderheid, de hoge verversingstijd (120beelden per seconde) en het QHD+ AMOLED-scherm creëren duidelijke en betoverende beelden. Daarnaast beschikt het scherm over een uitgebreid en intens kleurenpalet. De kleuren lijken levensecht door de 10bit kleuren diepte, wat inhoudt dat er meer dan een miljard kleurschakeringen kunnen weergegeven worden.

Batterij

Ik ontving de smartphone met een lege batterij en kon dus direct de kwaliteit van de oplader testen. OPPO heeft de 85W SuperVOOC 2.0 Flash oplader ontwikkelt en zoals beloofd was de batterij na amper 40 minuten volledig opgeladen. Deze heeft trouwens een vermogen van 4260mAh, waardoor ik me bij een volledige dag intensief gebruik geen zorgen hoefde te maken om de batterijduur.


Camera


De OPPO Find X2 Pro profileert zich ook als een smartphone met een uitstekende camera, geschikt voor elk type fotografie. Er bevinden zich drie camera’s aan de achterzijde en een kleine punch hole aan de voorzijde. Doordat de drie camera’s samenwerken, ontstaan er spectaculaire, en mits enige ervaring adembenemende, beelden. Er zijn vier grote functies: de 48MP foto (8000×6000 pixels), de
x10 hybride zoom en x60 digitale zoom en de breedbeeldlens.

Ook de nachtmodus heeft me weten te bekoren: ingebouwde AI maakt een perfecte dag-foto van een zeer donkere omgeving. Ten slotte levert filmen ook heel mooie beelden op, zeker in 4K met 60 beelden per seconde. Er is ook goede beeldstabilisatie en 10bit Live HDR voorhanden, wat de kwaliteit van filmpjes nog verhoogt.

Negatieve punten


Toch heeft deze smartphone ook enkele nadelen. Het donkergrijze keramische ontwerp voelt te zwaar en lomp in de hand. De grootte van het scherm maakt het onmogelijk om het op een efficiënte manier te gebruiken, zeker voor vrouwen met kleine handen.

Daarnaast mis ik een 3.5mm koptelefoonaansluiting. Ik begrijp dat dit ontbreekt door het feit dat het toestel stof- en waterbestendig is volgens de IP68- certificering én door de grote batterij. Toch zou een dongle, die 3.5mm omzet naar USB-C, een meerwaarde zijn.

Verdict


Kortom, de voordelen van de OPPO Find X2 Pro zijn veel talrijker dan de minpuntjes. Toch is en blijft het een smartphone van €1199. Ik zou dit geld liever besteden aan een duurdere computer, maar als jij een liefhebber bent van high-end smartphones, dan is dit toestel zeker een aanrader! Ik heb me er alleszins de afgelopen twee weken enorm mee geamuseerd en ik ben er zeker van dat deze OPPO je verwachtingen zal overtreffen.

Deze review werd geschreven door Sibian De Gussem.