LEES DIT, Poll

TechPoll: Google Assistant verplettert concurrentie

Google Assistant werd met grote afstand verkozen tot de populairste virtuele assistent.

Virtuele assistenten lijken vandaag niet meer uit ons leven weg te denken. Als we het weerbericht willen weten of gewoon eens een goede mop willen horen, dan roepen we onze virtuele assistent op. Ze zitten tegenwoordig ook in allerlei apparaten, van de smartphone in je broekzak tot de wekker op je nachtkastje.

Wat is de nu meest geliefde virtuele assistent? Die vraag legden we voor aan onze lezers via onze wekelijkse TechPoll. Is het Google Assistent of Siri, of gaat Alexa met de eer strijken? Hier lees je de resultaten.

Ruime overwinning voor Google Assistent

Zelden geeft onze TechPoll zo’n afgetekende winnaar zoals deze week. Maar liefst 75% op meer dan 300 respondenten verkoos Google Assistant als populairste virtuele assistent. De dominantie van Google Assistant hoeft ook niet zo te verwonderen. Dit is nu eenmaal de meest bereikbare assistent. Ze zit standaard ingebouwd in enkel Android-smartphone en andere slimme gadgets zoals smart speakers en smarthome displays. De assistent van Google luistert overal mee.

Dat Siri op de tweede plaats komt te staan met 15% van de stemmen, was een resultaat dat we enigszins ook wel verwacht hadden. Dit is de meest gebruikte assistent voor alle Apple-producten zoals de iPhones en de Apple Watches. Maar omdat het martkaandeel van iOS veel kleiner is dan dat van Android, kan Siri qua populariteit nooit tippen aan Google Assistent. Dat maakt Siri niet per sé een minder betrouwbare assistent natuurlijk.

De strijd om de derde plaats was zeer spannend. Die ging uiteindelijk nipt naar Bixby van Samsung, al haalde die maar een aandeel van 4%. De 12 lezers die een voorkeur hebben voor Bixby zullen binnenkort mogelijk wel eens op zoek moeten naar een nieuwe assistent, want geruchten lopen dat Bixby binnenkort definitief plaats moet maken voor Google Assistant. Microsoft Cortana, de virtuele asisstent van alle Windows-computers, slaat er ondanks het hoge marktaandeel van Windows niet in om veel gebruikers aan te trekken. Deze assistent moest het stellen met 3%. Evenals Alexa, de assistent van Amazon. Alexa is nochtans zeer populair in veel landen zoals de Verenigde Staten. Maar in onze contreien zijn er nog niet zo heel veel apparaten die Alexa ondersteunen, waardoor Amazons assistent in de schaduw van Google Assistant staat.

Een visuele voorstelling van de resultaten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business