Nieuws

Samsung overweegt assistent Bixby te laten vallen

Bixby
Zou Samsung zijn Bixby Assistent laten vallen na de volgende deal met Google? Verschillende aanwijzingen zeggen ja al beweert Samsung het tegendeel.

Het Koreaanse Samsung Electronics overweegt om spraakassistent Bixby stop te zetten na een nieuwe deal met Alphabet rond Google Assistent, dat schrijft Reuters vandaag op basis van inzicht in nieuwe gesprekken tussen de twee technologiegiganten.

Maar in een nieuwe verklaring liet Samsung meteen weten “dat het toegewijd zal blijven aan de eigen diensten en ecosysteem van Samsung-toestellen”. Toch blijken heel wat factoren die stelling tegen te spreken.

Google Assistant v.s. Bixby

Voor wie Bixby niet kent; het is de digitale assistent van Samsung. De smartphonebouwer wil daarmee een degelijk alternatief creëren voor Google Assistant. Helaas is het na jaren bijvoorbeeld nog altijd niet mogelijk om de digitale assistent te gebruiken in het Nederlands en ondersteunen maar weinig apparaten de dienst buiten die van Samsung zelf.

Google probeert al jaren Samsung aan te porren om meer in te zetten op Google Search, de Assistant en de Play Store apps. In de plaats daarvan promoot de Koreaanse smartphonebouwer vandaag nog altijd zijn eigen assistent Bixby en Galaxy Store om applicaties binnen te halen.

Maar een nieuwe deal tussen Samsung en Google zou wel eens voor verandering kunnen zorgen. In de nieuwe deal zou de zoekmachinegigant Samsung minder strenge voorwaarden opleggen in de hoop dat het zijn inzet en toewijding aan Bixby en de Galaxy Store zou verminderen of zelfs stopzetten. Het doel? Inzetten op Google’s eigen diensten en natuurlijk ook de Assistent gaan gebruiken.

App strategie

Momenteel zijn er nog geen echte details bekend over de nieuwe mogelijke deal. Google liet wel al weten dat het geen blokkering wil zetten op de creatie van een eigen digitale assistent of app store, maar probeert er wel meer voordeel uit te halen. Wat de deal tussen de twee techgiganten uiteindelijk zal voortbrengen is afwachten. En de kans lijkt – ondanks de argumenten – toch klein dat Samsung zijn geliefde Bixby Assistant zomaar gaat laten vallen voor Google.

Bixby

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business