Nieuws

Bixby-knop op de Samsung Galaxy S8 en S9 binnenkort eindelijk zelf in te stellen

Samsung besloot met de Galaxy S8 een Bixby-knop toe te voegen om Bixby te activeren. Twee jaar na datum wordt Samsung wakker en geeft het zijn gebruikers de mogelijkheid deze zelf in te stellen.

Samsung bracht in 2017 met de Galaxy S8 voor het eerst zijn digitale assistent mee: Bixby. Het bleef echter niet bij het meebrengen van Bixby. De digitale assistent kreeg namelijk ook zijn eigen knop. In veel gevallen leidde dit tot irritaties van gebruikers, die per ongeluk op de knop hadden gedrukt. Samsung moest de knop namelijk zo nodig onder de volumeknoppen plaatsen… BxActions was sinds dag één de reddende engel, met die app kon je de knop namelijk een nieuwe bestemming geven. Een keer klikken kon bijvoorbeeld WhatsApp openen. Samsung heeft zijn ogen daar nu ook voor geopend, en gaat de functie inbouwen in Android 9.0 Pie met zijn softwarelaag ‘One UI’ voor de Galaxy S8 en S9.

Het is overigens geen grote verrassing dat Samsung heeft besloten de functie naar de Galaxy S8 en S9 te brengen. Met de lancering van de Galaxy S10 werd eindelijk bekend dat de knop zelf in te stellen zal zijn. Voor de gebruikers wordt het daarmee mogelijk om met één klik een zelfgekozen app te openen. Bixby blijft nog altijd bereikbaar door twee keer op de knop te klikken. Dat was eerder al het geval bij de S9 en Note 9. Waar het voor de S8 namelijk nog mogelijk was om de Bixby-knop volledig uit te schakelen, was dat bij de S9 en Note 9 niet mogelijk. Om irritaties te voorkomen werd ‘tweemaal klikken om Bixby te openen’ toegevoegd. Blijft wel dat de knop er niet hoeft te zijn… Dus, Samsung: iets voor in 2020?

Beeld: Samsung / Bixby-knop is nu eindelijk handmatig in te stellen.

Het is nog niet bekend welke functies er van de Galaxy S10-serie over zullen komen naar de Galaxy S8 en S9. Samsung liet ook geheel nieuwe ‘routines’ zien, vergelijkbaar met de functie van Google Assistant. In de Benelux wordt er vermoedelijk nog vrij weinig gebruikgemaakt van Bixby – officiële cijfers zijn er niet. De digitale assistent wordt wel steeds slimmer, maar heeft moeite om Google bij te benen. Dat heeft te maken met de integratie van diensten van derde partijen, die zich momenteel nog liever bij Google aansluiten. Ook is er in velden nog wegen ondersteuning voor Nederlands te zien voor Bixby. Momenteel moet je het doen met een Engelse stem … die voor mij toch nog iets te veel lijkt op een robotstem.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business