ASUS ROG Phone 6 officieel: 18 GB RAM en vlotte 165 Hz schermen

ASUS ROG Phone 6
ASUS’ Republic of Gamers (ROG) divisie zet zijn jaarlijkse traditie voor met de ROG Phone 6-serie. In de serie vinden we de ROG Phone 6 en 6 Pro, volgens ASUS dé ultieme gamingtelefoons.

ASUS ROG Phone 6 en 6 Pro

ASUS’ ROG Phone-serie biedt al jaren de beste specificaties en prestaties voor hardcore-gamers. Het voorbije jaar introduceerde ASUS met de Phone 5-serie zelfs een heuse koeler om zware werklasten langer vol te kunnen houden. Met de Phone 6 en 6 Pro keert de koeler terug en is ASUS eveneens van de tekentafel teruggekeerd met buitengewone opslagconfiguraties. ASUS biedt de ROG Phone 6 namelijk 16 GB werkgeheugen, terwijl de ROG Phone 6 Pro zelfs 18 GB RAM in zijn behuizing toegestopt krijgt. Het gaat om het vlotte LPDDR5-werkgeheugen.

ROG Phone 6 – Beeld: ASUS

Het werkgeheugen zal ondersteuning bieden aan de Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 die onder de motorkap zorgt voor de nodige rekenkracht. De krachtige processor kan zijn kracht vervolgens laten zien op het 6,78 inch 165 Hz OLED-scherm met een 750 Hz touch sampling rate, waardoor de ROG-telefoons geen enkele aanraking op het scherm missen. Gamingsessies missen is met de ROG Phone 6-serie ook voorbij door zijn 6.000 mAh-batterij. Raakt hij toch leeg, dan zorgt de 65 watt usb-c-lader ervoor dat de telefoon razendsnel bijgeladen is.

Mocht je na afloop van de gamingsessies nog wat foto’s willen maken, dan kun je daarvoor de 50 MP hoofdcamera, 13 MP groothoeksensor of 12 MP selfiecamera gebruiken.

ASUS AeroActive Cooler 6

ASUS’ ROG Phone-serie is niet zomaar een smartphonereeks. Het laat gamers zich onderscheiden van andere smartphonegebruikers. Hiervoor pakt ASUS ieder jaar uit met zijn koeling-oplossing, de bijzondere ROG Vision-designelementen en Armoury Crate-software. Wat koeling betreft laat ROG zien dat een efficiënt intern ontwerp een reductie van 10 graden kan opleveren voor de CPU. Als je de ‘AeroActive 6’-koeler gebruikt loopt dit verschil bij langdurig gebruik nog verder op, waardoor een gamingsessie ook op de langere duur comfortabel blijft en de prestaties niet of nauwelijks worden verlaagd bij zware AAA-games.

ROG Phone 6 Pro – beeld: ASUS

Het design van de ASUS ROG Phone 6 en 6 Pro doet veel denken aan de ROG Phone 5 die ASUS in 2021 uitbracht. Net als op de ROG Phone 5, keert achterop ASUS’ ROG Vision-design terug. Op de Phone 6 is dit in de vorm van een LED-matrix die twee kleuren weergeeft voor een gradiënt-effect, terwijl de ROG Phone 6 Pro een klein OLED-scherm bevat. Voor dit scherm zijn inmiddels meer dan zestig animaties beschikbaar. ASUS gebruikt dit paneel ook om weer te geven of je bijvoorbeeld gebeld wordt, of welke Armoury Crate-modus is ingeschakeld.

De genoemde Armoury Crate-software laat gebruikers de telefoon in verschillende gamingmodi plaatsen, die de prestaties doen verbeteren. De ASUS-software helpt daarnaast bij het instellen van de AirTrigger 6-knoppen bovenaan de ROG-toestellen. Elke tool in de app is erop gericht om jouw gaming-ervaring naar een volgend niveau te tillen, zegt Asus.

Prijs en beschikbaarheid

ASUS’ ROG Phone 6 en 6 Pro zijn binnenkort in de ASUS eShop te pre-orderen. Voor de ROG Phone 6 betaal je 999 euro voor de versie met 12 GB RAM en 256 GB opslag, met de optie te upgraden naar 16 GB en 512 GB voor 1149 euro. Liever het Pro-model? Dan betaal je 1299 euro voor 18 GB RAM en 512 opslag.

asusmobielROG Phone 6

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen