Nieuws

ASUS lanceert ROG Phone 5 met 18GB RAM aan boord

ROG PHONE 5
ASUS Republic of Gamers heeft vandaag maar liefst drie nieuwe gaming smartphones op de aangekondigd. Het gaat om de ROG Phone 5, 5 Pro en 5 Ultimate die binnenkort beschikbaar zijn voor pre-order.

Toen we enige tijd geleden de ROG Phone 2 reviewden, ontdekten we een telefoon die was uitgerust met de allerbeste technologie voor mobiele gamers. Dat idee wordt doorgezet bij de ROG Phone 5, die zal worden aangedreven met een Qualcomm Snapdragon 888 processor en voorzien is van een 144Hz AMOLED-display met HDR10+ en 300 Hz touch sampling rate. Gamers hebben natuurlijk ook een grote batterij nodig en daarom werd voorzien in een exemplaar van 6000 mAh. Wil je af en toe een foto maken, dan kan je rekenen op de 64MP Sony IMX686 camera, een 13MP ultra-wide exemplaar van 125 graden en een 5MP macro-camera.

ROG Vision

Als gamer wil je je natuurlijk kunnen onderscheiden van de rest en dat kan al meteen door het opvallende ontwerp van de ROG Phone 5, dat opnieuw bestaat uit futuristische elementen. De ROG Phone 5 Pro en Ultimate gaan echter nog een stapje verder met de hulp van ROG Vision, een uniek matrix-beeldscherm op de achterkant van de toestellen dat meteen doet denken aan het design van de ROG Zephyrus G14. Net zoals deze gaming laptop zijn de ROG Phone 5 en ROG Phone 5 Ultimate nu ook verkrijgbaar in een aantrekkelijke witte uitvoering.

Maar liefst 18GB RAM

Verder zijn er nog enkele verschillen tussen de drie modellen. Zo zullen de Ultimate en Pro 512GB opslag krijgen, terwijl het standaardmodel het moet doen met maximaal 256GB UFS 3.1 ROM. Wel zullen de ROG Phone 5 en Pro beiden maximaal 16GB LPDDR5 RAM hebben, terwijl de ROG Phone 5 Ultimate maar liefst 18GB RAM-geheugen krijgt. Een waanzinnige hoeveelheid, zelfs voor een gaming smartphone. 

Andere redenen om voor een ROG Phone 5 te kiezen zijn het nieuwe GameCool 5 koelsysteem voor interne koeling en de nieuwe AeroActive Cooler 5 die je aan de buitenkant van de smartphone bevestigd. Naast een stevige ventilator die de temperatuur van de CPU met 10 graden kan verlagen, komt deze ook uitgerust met twee fysieke knoppen voor tijdens het gamen. Tel daar de AirTrigger 5 virtuele schouderknoppen bij die we kennen van vroegere ROG-toestellen en de vernieuwe Armoury Crate-software en je hebt heel wat tools beschikbaar om je tegenstanders te snel af te zijn. 

Prijs en beschikbaarheid

De ROG Phone 5-serie is weldra te pre-orderen via de ASUS eShop. De ROG Phone 5 zal je 799 euro kosten voor de versie met 8GB RAM en 128GB opslag en 899 euro voor 12GB/256GB en 999 euro voor 16GB/256GB. Het Pro-model kost je 1.199 euro voor 16GB/512GB en de ROG Phone Ultimate kan je vinden voor een prijs van 1.299 euro voor 18GB/512GB

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business