Reviews

ASUS ROG Phone II review: Premium gaming prestaties én veel meer

ASUS ROG PHONE II 2
Voordelen
Uitmuntende gamingprestaties
Enorme 6000mAh batterij
Uniek design
120Hz display
Nadelen
Nog geen Android 10
slechts 2 camera’s
best groot
Aanbevolen prijs: €899
Waar te koop?
Totaalscore 9
Hoewel de originele ROG Phone hier niet beschikbaar was, werd het toestel overal lovend onthaald en geprezen om zijn geweldige prestaties. Heeft ASUS het opnieuw gedaan met de ROG Phone II?

De originele ROG Phone had al een 90Hz Amoled-scherm, sterke gamingprestaties en een degelijke batterij van 4000mAh, waarmee het nek-aan-nek ging met concurrenten zoals de Razer Phone 2. Je zou al bijna tevreden zijn met deze specificaties voor een opvolger, maar dat hoeft niet. Voor de ROG Phone 2 heeft ASUS immers de hele smartphone naar een hoger niveau getild. Wat je kan verwachten is een fantastisch 120Hz Amoled-scherm, een snelle Snapdragon 855 Plus-processor, 12 GB RAM, 512 GB opslagruimte en een batterij van maar liefst 6000mAh. Helemaal niet slecht dus voor een smartphone van 240 gram met een 6,59 inch-scherm (19.5:9 aspect ratio).

ASUS ROG PHONE II 2

Intimiderend ontwerp

De ROG Phone II is groot, maar op een andere manier dan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Note 10 Plus of iPhone 11 Pro Max. Waar deze laatste ondanks hun formaat nog steeds elegant/minimalistisch proberen zijn, gaat de ROG Phone II voor een futuristische, intimiderende look met RGB-verlichting en vormen en lijnen die zo uit de film Transformers zouden kunnen komen. Het ontwerp zal je dus ofwel helemaal aanspreken omdat je iets nieuws, fris en futuristisch wil ofwel helemaal niet omdat het zo opvallend en anders is. Veel gamers, de hoofddoelgroep van deze smartphone, zullen gelukkig in de eerste categorie vallen.

Hoe dan ook, dankzij zijn glazen achterkant en metalen frame rond de zijkant, ligt de ROG Phone II comfortabel in de hand en zal je hem niet snel laten vallen. Wanneer we de smartphone van dichterbij bekijken, merken we een hoofdtelefoonaansluiting op aan de onderkant, iets dat we als gamers alleen maar kunnen toejuichen. Er zijn ook twee (!) USB-C-aansluitingen aanwezig, waarvan die aan de linkerkant dient voor het aansluiten van allerhande accessoires, zoals de meegeleverde ventilator/koeler. Een gevolg hiervan is dat alle andere knoppen zich aan de rechterkant bevinden.

ASUS ROG PHONE II

Indrukwekkend display

Zoals we al aanhaalden is de Rog Phone II voorzien van een 120Hz AMOLED-display met een resolutie van 1080 x 2340 pixels. Het display bestaat uit Gorilla Glas 6 voor de nodige bescherming en heeft speakers aan de boven- en onderkant. Een notch vinden we niet terug omdat er aan beide uitersten nog zwarte schermranden te zien zijn. Hierin zit de 24MP front-camera en een notificatie led verborgen. Als we eerlijk zijn hebben we het liever zo dan met een notch om optimaal te kunnen genieten van onze games.

En genieten dat kan je zeker dankzij de verversingssnelheid van 120Hz en reactietijd van 1MS. De maximale helderheid is dan misschien wel lager dan die van bijvoorbeeld de OnePlus 7T Pro (600 nits vs 1000 nits), maar tenzij je vooral buiten gamet, is dat geen probleem. Zij die van een 60Hz-telefoon komen zullen absoluut het verschil merken wanneer zij gamen op de ROG Phone II, maar ook bij dagelijks gebruik. Scrollen door je Instagram-feed gaat zonder schokken of stoten en ging nog nooit zo vlot. Wie wil kan overstappen op 60 of 90Hz en het kleurenschema kan ook zeer specifiek aangepast worden naar eigen wens.

ASUS ROG PHONE II 2

Nooit geziene batterijduur

Zo’n indrukwekkend scherm vraagt natuurlijk wat meer batterij en zeker voor gamers kan deze nooit groot genoeg zijn. ASUS nam dit dan ook letterlijk en besloot een monsterachtige 6000mAh in de ROG Phone II te stoppen. Uiteraard is een volledige dag gebruik zonder bij te laden geen enkel probleem en zelfs twee dagen is zeker haalbaar. In dit laatste geval zorg je er best wel voor dat de RGB-verlichting van het logo op de achterkant en de X mode met gaming-specifieke instellingen uit staat. Wanneer je batterij dan toch eindelijk leeg is, laad je de ROG Phone II vrij snel terug op dankzij de 30W HyperCharger laadtechnologie. In 30 minuten mag je zo’n 40 procent batterij verwachten.

ASUS ROG PHONE II 2

ASUS ROG Phone II camera

Net zoals een ingebouwde webcam op een gaminglaptop, is de camera van de ROG Phone II niet meteen het focuspunt. Aanwezig zijn een 25MP selfiecamera en (slechts) twee lenzen aan de achterkant, een standaard 48MP lens en 13MP groothoek. Een telefotolens is dus niet aanwezig. De beelden die de ROG Phone II produceert zijn echter zeer degelijk en we waren zelfs meermaals onder de indruk van het resultaat. Let wel dat je steeds voldoende licht moet voorzien, anders ga je snel aan kwaliteit inboeten. Een nachtmodus is bijvoorbeeld niet aanwezig. Filmen kan dan weer in 4K 60FPS.

ASUS ROG Phone camera

 

Gaming op de ASUS ROG Phone II

Uiteindelijk draait het bij de ASUS ROG Phone II allemaal om gaming. Dat merk je aan de specificaties, maar ook de batterijduur en de vele instellingen die je naar eigen smaak kan aanpassen. Zo is er Armory Crate, dat we al kennen van de ROG gaming laptops. Dit is de overkoepelende app die de eerdergenoemde X mode bevat en ook je gamesbibliotheek. Hier kan je per spel individuele instellingen aanpassen, zoals de aanraakgevoeligheid van het scherm. Je kan zelfs delen van het scherm blokkeren voor aanrakingen. In de console kan je dan weer meer technische instellingen aanpassen, zoals de instellingen van de meegeleverde ventilator, de AeroActive Cooler II. Deze klik je vast op de ROG Phone II en zorgt voor aangename verkoeling tijdens het gamen (tot 5 graden) zonder storend luid te zijn. Dit speelde zeer aangenaam en het hield de telefoon natuurlijk ook koel. Let wel dat je dit accessoire steeds moet ontkoppelen wil je de ROG Phone nog in je broekzak kunnen stoppen. De smartphone heeft bovendien ook AirTrigger ondersteuning, twee onzichtbare, drukgevoelige schouderknoppen.

ASUS ROG PHONE II

En zoveel meer

De ASUS ROG Phone II draait momenteel Android 9 en doet dat voorzien van een interface met ASUS ROG-thema’s. Net zoals het uiterlijk van de telefoon zijn dit lichte en donkere thema een kwestie van smaak. Ons sprak het niet zo aan, maar het maakt de uitstraling van de telefoon wel compleet. Zoals je kan verwachten presteert de telefoon op alle vlakken zonder problemen, of je nu door je sociale media scrolt of PUBG Mobile speelt en dat is allemaal met dank aan de Snapdragon 855 Plus en 12 GB RAM.

In zijn totaliteit bekeken is de ASUS ROG Phone II een absoluut monster. Voor iets meer dan 800 euro heb je een geweldige gaming smartphone waarmee je zelfs de meest veeleisende mobiele games zonder problemen kan spelen. De 6000mAh-batterij zorgt er dan weer voor dat je veel langer kan doorspelen dan met eender welke concurrent. De meegeleverde koeler is een aangename extra en we moeten ASUS extra punten geven voor de verpakking van de ROG Phone II, die er met het zeshoekige ontwerp even futuristisch uitziet als de smartphone zelf. Opnieuw een prachtig product van ASUS ROG, dat zowel op de laptop- als smartphonemarkt indruk weet te maken.

ASUS ROG PHONE II

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business