Google lanceert Pixel 8a in België voor 549 euro

Google Pixel 8a
© Google
Google heeft dinsdagavond de Pixel 8a uitgebracht. De middenklasser biedt dezelfde Tensor G3-chipset, maar aan een meer schappelijk prijskaartje van 549 euro.

Googles Pixel 8a brengt essentiële AI-functies van de vlaggenschepen naar de Pixel a-serie. Denk hierbij aan Best Take, Magic Editor en Audio Magic Eraser. De Pixel 8a heeft onder de motorkap de Tensor G3-chip, de eerste Tensor-chip met ingebouwde AI-mogelijkheden, die ook in de Pixel 8-serie zit.

Krachtige AI-hardware

Dankzij de ingebouwde NPU kan Google onder andere zijn Gemini Nano-LLM aandrijven. Hierdoor kunnen diensten, net als op de Pixel 8 en Pixel 8 Pro, lokaal AI-functies draaien. De Tensor-chipset bevat daarnaast een Titan M2-beveiligingschip die je smartphone veilig moet houden. Google koppelt de Tensor G3 aan 8 GB RAM en biedt keuze uit 128 GB of 256 GB opslag.

Dit totaalpakket zorgt voor een vloeiende AI-beleving. Google richt zich met zijn AI-functies met name op foto- en videografie. Deze functies mag je zeker niet missen:

  • Best Take: met Best Take kun je de gezichtsuitdrukkingen van mensen in de foto aanpassen. Google kan hiervoor als het ware gezichten uit andere foto’s kopiëren.
  • Magic Editor: wil je een object in de foto verplaatsen of vergroten? Dat kan met de Magic Editor-functie in de Foto’s-app. Zo kun je een tent wat meer naar de voorgrond halen of juist minder opvallend maken.
  • Audio Magic Eraser: achtergrondgeluid kan enorm afleidend zijn in video’s. Google pakt dit aan met Audio Magic Eraser. De functie verwijdert achtergrondgeluid zoals wind en stemmen.

Google Actua-oledscherm

Net als de Pixel 8 (Pro) heeft de Pixel 8a een “Actua-scherm”. Het 6,1-inch-oledscherm is volgens Google 40% helderder dan het paneel op de Pixel 7a. Het scherm heeft daarnaast een beeldverversing van 120 Hz. Over de behuizing van de Pixel 8a zegt Google nog dat het de “meest duurzame telefoon uit de Pixel a-reeks” ooit is. Het toestel is ook IP67 stof- en waterbestendig.

Natuurlijk mag een stevig camerapakket niet ontbreken in Googles Pixel-lijn. Volgens de zoekgigant heeft het toestel een 64MP-hoofdcamera en 13MP-groothoekcamera, met nog een 13MP-selfiecamera.

Prijzen en beschikbaarheid

Google brengt de Pixel 8a in België op de markt voor 549 euro. Hiervoor krijg je de basisversie met 128 GB opslag en 8 GB RAM. Er kan ook gekozen worden voor een versie met 256 GB opslag. Je hebt keuze uit de kleuren Baaiblauw, Aloe, Obsidiaan en Porselein. De Pixel 8a is vanaf 14 mei vrij verkrijgbaar, maar kan nu al voorbesteld worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business