Jon Von Tetzchner stapt op als baas van Opera. Het bedrijf achter de Noorse browser wordt voortaan geleid door Lars Boilesen. De ex-topman was ooit de medeoprichter van het bedrijf en staat al sinds 1995 aan het hoofd van Opera. Hij blijft in de toekomst wel verbonden aan het bedrijf als onafhankelijk strategisch consulent. “Mijn […]

Advertentie

Jon Von Tetzchner stapt op als baas van Opera. Het bedrijf achter de Noorse browser wordt voortaan geleid door Lars Boilesen.

De ex-topman was ooit de medeoprichter van het bedrijf en staat al sinds 1995 aan het hoofd van Opera. Hij blijft in de toekomst wel verbonden aan het bedrijf als onafhankelijk strategisch consulent.

“Mijn beslissing om een nieuwe rol binnen Opera aan te nemen, is gebaseerd op een langdurige overweging. Als afscheid nemend directeur vertrek ik met vertrouwen in het leiderschap van het bedrijf in de sleutelmarkten.” Aldus von Tetzchner in een officiële mededeling.

Boilesen verdiende eerder al zijn strepen bij Alcatel-Lucent, Tandberg Data en Lego. Binnen Opera was hij van 2000 tot 2005 vicepresident van de verkoopafdeling. In 2009 keerde hij terug naar het bedrijf als commercieel directeur.