Verwarring bij Kaspersky om kantoor in Nederland

Er is verwarring over een mogelijke eigen vestiging van computerbeveiliger Kaspersky Lab in Nederland. Het Europese hoofdkantoor in Duitsland en de huidige franchisehouder voor de Benelux spreken elkaar tegen.

Data News meldde gisteren dat Kaspersky Lab begin dit jaar een vestiging opent in Nederland. Dat er een Nederlands kantoor komt, dat bevestigt het Europese hoofdkantoor van Kaspersky. Maar of het daadwerkelijk in Nederland gevestigd zal worden is onzeker.

Een andere optie is dat Nederlandse mensen vanuit Duitsland ondersteuning bieden aan gebruikers in Nederland. Klanten in België en Luxemburg worden dan bediend door het kantoor in Parijs.

Franchisecontract loopt af
Het beveiligingsbedrijf kan deze reorganisatie doorvoeren omdat het franchisecontract met de Benelux eind vorige maand afliep.

Maar de franchisehouder zegt helemaal niet te weten dat dit contract werd opgezegd. “Wij hopen dat ons doorloopcontract tot 2012 wordt voortgezet”, klinkt het. “Of er een nieuwe start zal komen voor de Benelux, zal ook afhangen van het kort geding dat op 25 januari voorkomt.”

Dit geschil gaat over de ontzegging van de toegang tot het corporate license-systeem die het Russische Kaspersky de Benelux op de laatste dag van vorig jaar oplegde. Maar ook hier spreken de Benelux en Duitsland elkaar tegen. Duitsland zegt dat de uitspraak niets zal veranderen aan de beslissing om een Nederlands kantoor op te richten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business