Meer ruimte op Blu-ray Discs

De capaciteit van Blu-ray schijven wordt binnenkort misschien een flink stuk groter. Sony en Panasonic hebben een manier gevonden om het volume softwarematig van 25 naar 33,4 GB op te trekken.

De technologie kan in principe met een firmware-update naar de spelers worden gebracht, zodat bestaande spelers de inhoud kunnen blijven lezen. Volgens de website TechOn bestaat de techniek uit een nieuwe methode om de kwaliteit van de Blu-ray Disc te meten.

Het gaat om de PRML-signaalverwerking, wat staat voor partial response maximum likelihood. Het grootste probleem tot nu toe was dat de huidige technologie om een schijf te ‘evalueren’ niet langer betrouwbaar was bij een hogere capaciteit.

[related_article id=”152275″]

Dat wordt nu omzeild met een nieuwe techniek genaamd i-MLSE evaluation index, wat staat voor maximum likelihood sequence estimation. Enige probleem is dat de berekeningen van dit proces complexer zijn, al zou dat volgens Sony met de huidige hardware geen probleem zijn.

Volgens TechOn is het de bedoeling dat i-MLSE via de Blu-ray Disc Association wordt verspreid naar alle fabrikanten en toestellen. Wanneer dat zal gebeuren, staat nog niet vast.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business