MemoryFox 1.3

Wie Firefox gebruikt, weet dat de populaire browser een groot nadeel heeft. Het geheugen gaat pijlsnel de hoogte in, en na verloop van tijd legt dat beslag op je computerprestaties. MemoryFox lost dat wonderbaarlijk op.

MemoryFox

[download_file]

MemoryFox is een experimentele browseruitbreiding die niets meer of minder doet dan het geheugen verminderen dat Firefox inneemt. Dat is bijzonder handig voor wie de browser op lichte toestellen (bijvoorbeeld minilaptops) gebruikt, maar evenzeer voor intensieve gebruikers die de hele dag door meer dan tien tabbladen laten openstaan.

MemoryFox

Nadat je MemoryFox geïnstalleerd hebt, krijg je bij ‘Extra’ de menu-optie MemoryFox te zien, waar je de plug-in kunt activeren of uitschakelen. Bij een korte test merken we meteen een aanzienlijke vermindering van het gebruikte werkgeheugen.

Op het moment van schrijven hebben we een achttal webpagina’s geopend die in totaal 170 MB geheugen in beslag nemen. Na activering daalt het ingenomen werkgeheugen vrijwel meteen tot onder de tien megabyte. Daarna blijft het schommelen rond de zeventig tot honderd megabyte. In onze test valt het wel op dat het geheugen daarna langzaam weer stijgt, om vervolgens opnieuw een enorme duik te nemen.

Het gaat hier weliswaar om een experimentele extensie, maar wel een die van Firefox weer een normaal programma maakt en niet je RAM-geheugen volledig opeist..

Firefox 1.5 of hoger

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business